Stanovnici Ženeve mogu se pohvaliti visokim životnim standardom, no kada je u pitanju moda prilično su konzervativni. I dok su cijene u njihovim šoping centrima niže od onih u Hrvatskim izgleda kako zadovoljstvo pronalaze u drugim stvarima

Fani Stipković se vratila se iz Ženeve u Zagreb. Pogađate, slijedi dnevnik jedne šopingholičarke. Pa pogledajmo kako se i što kupuje u Ženevi.

Fani je prošetala ulicama Ženeve i doznala kako je prosječna plaća 6 tisuća franaka, a ljudi uživaju u šopingu. Ipak, skupe torbe i cipele s potpisom nisu odlika tamošnjih dama.

Stanovnici Ženeve vole klasičnu modu, a jedan od razloga je i što stanovništvo ima dug životni vijek. To se može pripisati činjenici da žive bez stresa.

Za one koji požele obaviti šoping ili provesti nekoliko dana u tom prekrasnom gradu evo nekoliko obeshrabrujućih podataka. Prije svega treba znati kako je 1 franak 484 kune. Za iznajmljivanje stanja potrebno je izdvojiti od dvije i pol do tri tisuće franaka, ukoliko želite novu frizuru ona će vas stajati 162, a manikura ili pedikura 60 franaka.

Odjeća je puno prihvatljivija pa dizajnerske traperice stoje oko 700, majica 1000, a cipele oko 1500 kuna.

Za dobar šoping potrebno vam je oko tisuću franaka, naravno ako ne ulazite u one najluksuznije trgovine. Očekuje vas dobra kvaliteta i ne previsoke cijene.

Švicarci odjećom ne vole pokazivati koliko zarađuju pa se ne mogu pohvaliti istančanim modnim stilom, Ženeva je konzervativnija od Pariza ili new Yorka, no stanovnici su zadovoljni svojim životom pa, izgleda, ne troše na odjeću!

Više u inMagazinu.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju