Antiseptičku vodicu za usta koja se koristi za održavanje higijene u usnoj šupljini te svježi dah možete iskoristiti i za čišćenje lica, uništavanje bakterija i dezinficiranje manjih rana. Jadranka će vam otkriti kako!

Antiseptička vodica za usta koju danas koristimo kako bi osigurali svjež dah nekada se, u sličnom sastavu koristila kao antiseptik za sprečavanje infekcija nakon operacije.

Iako njezina primjena danas nije široka možete ju upotrijebiti kada iznenada ostanete bez tonika za lice, sredstva za dezinfekciju ili alkohola.

Lice koje ste umili toplom vodom možete očistiti vodicom za usta i to tako da na blazinicu nanesete malo sredstva te laganim pokretima očistite lice. Nakon toga lice ponovno isperite mlakom, pa hladnom vodom i nanesite hidratantnu kremu.

Trikovima uklonite tvrdokorne mrlje

Sportske čarape gotovo su uvijek pune bakterija i gljivica kojih se teško riješiti, a obično pranje ih ne može uništiti. U posudu s vodom ulijte malo antiseptičke vodice za usta, umočite čarape i isperite. nakon toga ih s ostalom odjećom ubacite u mašinu za pranje rublja.

Antiseptičku vodicu za usta koja sadrži alkohol možete upotrijebiti umjesto sredstva za čišćenje WC školjke. Ulijte ju u školjku, ostavite pola sata, zatim uz pomoć četke izribajte stijenke i pustite vodu. Rezultat će biti dezinficirana i blistavo čista školjka.

Vodicu za usta također možete upotrijebiti trebate li počistiti manju posjekotinu ili ranu, a pri ruci nemate alkohola!

Više u inMagazinu.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju