Odabrali ste ekstravagantan poklon ili ste više osoba koja voli darivati praktične sitnice za kućanstvo? Pažljivo otiđite u kupnju, jer darovi govore o vama mnogo više nego što biste pomislili

Ekstravagantni pokloni

Nemojte odabirati univerzalne poklone samo zato jer se bojite da ste potpuno pogriješili u izboru poklona. Mogli biste ostaviti dojam da se niste dovoljno potrudili

Takvi, u najmanju ruku originalni darovi, pokazuju jasnu potrebu za prepoznavanjem. osoba koja daruje ekstravagantan poklon očekuje kompliment, divljenje i pažnju.

No, to pokazuje i želju za pokazivanjem moći i superiornost, ali i malu dozu agresiju ukoliko darovana osoba ne pokaže dovoljno priznanja. Ovakvi su darovi tipični za ljude koji traže oprost ili žive s osjećajem krivnje ili pak s osjećajem da u svakodnevnom životu ne dobivaju dovoljno pažnje.

Korisni pokloni

Ako dobijete neki koristan i praktičan poklon, onda ta osobo pokazuje sudjelovanje u vašem životu. Praktičan dar ne nudi maštu ili fantaziju, već pokazuje da vam darovatelj želi dati točno opdređenu ulogu u životu.

Volite li darivati ekstravagantne poklone, vjerojatno ste osoba koja želi divljenje, ali volite pokazivati i superiornost. U svakodnevnom životu vjerojatno ne dobivate dovoljno pažnje

Ne nužno onu koji vi želite, već ulogu koja vam je on namijenio. Osim toga, darivanje praktičnog poklona ima u sebi i malu dozu moraliziranja. No, to ne znači da su praktični potcijenjeni. Ukoliko su pažljivo umotani i lijepi, koristan poklon može biti zaista efektan.

Poklon kakav biste i sami htjeli

Ako darujete poklon kakav želite i za sebe, onda ste osoba koja djelić svoga svijeta želi podijeliti s drugima. Takve osobe traže određenu dozu intimnosti s primateljem.

No, ukoliko pritom ne promislite o željama i osobnosti primatelja, mogli biste ispasti sebični. Svaki čovjek ima sebičnu potrebu da postoji kroz druge osobe, jedako kao i kroz samog sebe.

Univerzalni pokloni

Takve osobe obično vole darivati bonove za kupnju i obično se doživljavaju kao pomalo lijene osobe. Cijela ideje darivanja uključuje i element iznenađenja, a to svi volimo.

Ukoliko nekome poklonite osobniji poklon, pokazat ćete da da ste za tu osobu stvarno zainteresirani. Nemojte se odlučiti na univerzalni poklon samo zato jer ste prestrašeni da ćete pogriješiti u izboru poklona.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju