Prema članku objavljenom u vatikanskom časopisu 'l'Osservatore Romano', perilica za rublje učinila je više za ženska prava od kontracepijske pilule, prava na posao ili prava na glasovanje. I zanimljivo, članak je pisala žena

Perilica za rublje zaslužna je za slobodu žene u 20.stoljeću, zaključak je članka objavljenog u vatikanskom časopisu 'l'Osservatore Romano' naslovljenog 'Perilica za rublje i oslobođenje žene: Stavite prašak za rublje, zatvorite, naslonite se i opustite'.

Članak je objavljen u povodu Međunarodnog dana žena, a autorica je, zanimljivo, žena koja je time otvorila pitanje za raspravu.

I dok bi neke žene prije perilice za rublje odabrale anti-bebi pilulu, neke bocu vina, zamrzivač ili, zakoračivši dublje u povijest, odabrale pravo na posao, pravo glasa ili pravo na pobačaj, neke praktičnije bi odabrale jednokratke pelene.

Članak se dublje pozabavio poviješću perilice za rublje koja svakoj ženi pružaju više slobodnog vremena i time je ženu, stoji u jednom od komentara, stavio u položaj osobe čiji je posao pranje rublja.

Ravnopravnost i sloboda žene u svakom je slučaju kompleksnije područje od puke uštede vremena kako se sugerira u članku.

Ipak, ako ga shvatimo ležernije ili duhovito, jasno je da nijedna žena neće umanjiti značaj perilice za rublje ili drugih suvremenih naprava koje nam olakšavaju život osobito u 21. stoljeću u kojem je pranje rublja, bez obzira na sve,ipak ženski posao.

Vaše prijedloge na temu 'Što je nazaslužnije za slobodu žene', kao i komentare šaljite na: zadovoljna@novatv.hr

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju