Rođena Zagrepčanka je prije osam mjeseci zajedno s obitelji preselila u Ugandu kako bi pomogla tamošnjem siromašnom stanovništvu. Prvotni šok zamijenio je danas već potpuno drugačiji pogled na život

Mirella Brenke je spakirala kofere, ostavila posao i prijatelje te s mužem i dvoje djece preselila u Kampalu, glavni grad jedne od najsiromašnijih zemalja svijeta.

Ideja se rodila kada je Mirellin suprug odlučio odbaciti 'moderni' način života i svoje znanje iskoristiti kako bi pomogao stanovništvu kojemu je to itekako potrebno.

Bez obzira na strah i dozu skepticizma obitelj se odlično snašla u potpuno nepoznatom svijetu.

Na izložbi 'Bead by Bead' predstavljeno je umijeće oblikovanja ogrlica i nakita koje ugandske žene rade od reciklirana papira.

'Najveći problem je bio ostaviti prijatelje i posao', priča Mirella koja je sa suprugom Benediktom Brenke otišla u Ugandu kako bi podučavali ljude da svoja znanja pretoče u posao.

Mirella je ubrzo i sama pronašla posao. Nakon što je upoznala ženu koja ima sedmero djece i bavi se izradom nakita od starog papira pokrenula je web stranicu Bead by bead putem koje prodaje nakit i prikuplja novac za obitelji kojima je on najpotrebniji.

Što se sve može promijeniti u manje od godinu dana možete pogledati na izložbi u zagrebačkom Multimedijskom centru Kopriva u Ilici 196.

U početku je boravak u jednoj od najsiromašnijih zemalja na svijetu bio šok, no obitelj je vrlo brzo promijenila pogled na život.

Na ulicama Ugande, bez obzira na siromaštvo ima smijeha i dobre energije, a to su ionako stvari koje se ne mogu kupiti novcem...

Više u inMagazinu.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju