Milijun kuna za 400 pari skupocjenih cipela, milijun i pol za dizajnersku odjeću i isto toliko za 160 torbica s potpisom, apetiti su nezasitne šopingoholičarke Annette Yeomans. Amerikanku ju ovaj luksuz koštao, trenutno je u zatvoru jer je novac za krpice pronevjerila od tvrtke za koju je radila kao knjigovotkinja.

Spretna knjigovotkinja od svojih je poslodavaca krala punih šest godina, tjedno je trošila čak 125 tisuća kuna, a račune za karticu uredno je pokrivala iz budžeta tvrtke.

Šoping je sasvim sigurno postao bolest modernih žena. Jedna od prvih koja je zbog čari šopingiranja stavila sebe iza rešetki 51-godišnja je Amerikanka Annette Yeomans. Spretna knjigovotkinja od svojih je poslodavaca krala punih šest godina, dok je radila kao glavna financijerka tvrtke Quality Woodworks iz San Marcosa u Kaliforniji.

Tvrtkinim novcem renovirala je spavaću sobu, svoje carstvo opremila je plazmom i kristalnim lusterom. Naravno skupocjeni interijer jedini je mogao pristajati uz skupocjene dizajnerske komade koje je Annette u rekordnom roku nakupovala.

Tjedno je trošila čak 125 tisuća kuna, a račune za karticu uredno je pokrivala iz budžeta tvrtke. Obožavani ormar napunila je s 400 pari skupocjenih cipela na koje je potrošila milijun kuna, na dizajnersku odjeću potrošila je milijun i pol, a čak 160 torbica s potpisom čija se vrijednost procjenjuje na milijun i šesto tisuća kuna vjerno je čuvala u posebnom ormaru.

Tvrtka koju je oštetila nije dugo primjećivala nikakve gubitke jer nikada ni nije angažirala vanjske revizore za provjeru financijskog poslovanja. Annette je bila njihova ososba od povjerenja za koju su se najmanje nadali da bi ih oštetila.

Annette je trenutno iza rešetki jer nije imala 10 milijuna dolara za plaćanje jamčevine kako bi na slobodi dočekala kraj istrage, čiji scenarij nikako neće moći izbjeći.

No dok je ona trošila i uživala u svom skupom poroku, njeni poslodavci su se borili s gubicima i otpuštanjem radnika. Annette je uhvaćena na djelu prošle godine, poodmaknula joj se greškica. American Express obavijestio je njenu tvrtku kako je jedan od njihovih čekova iskorišten z< plaćanje Annettinog računa.

Kula od lukzuznih karata se urušila, šopngoholičarka je dobila otkaz i svu svoju imovinu predala kompaniji. Zanimljivo je da je Annettin suprug radio u istoj tvrtki kao postavljač ormarića i nije imao pojam o ženinim financijskim eksibicijama.

Annette je trenutno iza rešetki jer nije imala 10 milijuna dolara za plaćanje jamčevine kako bi na slobodi dočekala kraj istrage, čiji scenarij nikako neće moći izbjeći.
Jesu li krpice bile vrijedne zatvora ova nezasitna šopingoholičarka nije još javno komentirala

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju