Iako proljeće mnoge dame tradicionalno potakne da nakon duge i sive zime iz ormara izvade šarenije odjevne komade te se prepuste eksperimentiranju s bojama, najveće ljubiteljice crne boje ipak ni tada ne odustaju od nošenja ove svevremenske neutralne boje.

Galerija Streetstyle plavuša u crnom Streetstyle plavuša u crnom Street style izdanje u crnoj boji +1 Streetstyle plavuša u crnom

Crna zapravo pripada skupini neboja tj. akromatskih boja, baš kao bijela i siva. Nastaje miješanjem triju osnovnih komplementarnih boja – magente, žute i cijan boje. Kada kromatskim bojama dodajemo neku iz skupine akromatskih, tako zapravo stvaramo tonove kromatskih boja.

U svijetu mode, crna je neprikosnovena kraljica elegancije, boja koja je primjerena u svim prigodama i jednostavno nema konkurenciju po pitanju nosivosti.

Streetstyle plavuša u crnom Streetstyle plavuša u crnom (Foto: Slaven Janđel)

Posebno je popularna u večernjim i svečanim izdanjima, ali itekako može biti glavna zvijezda i u svakodnevnim kombinacijama. Pokazala nam je to i jedna lijepa plavokosa dama koja je zagrebačkim Cvjetnim trgom prošetala u kombinaciji sastavljenoj od crnih odjevnih komada.

Uz crni top odjenula je cargo hlače s bočnim džepovima te predimenzionirani sako ukrašen lancem.

Lanac nas je vizualno podsjetio na takozvane akselbendere, dekorativne oznake u obliku vrpce koje viđamo na uniformama istaknutijih pripadnika vojske poput generala, admirala i visokih časnika.

Streetstyle plavuša u crnom Streetstyle plavuša u crnom (Foto: Slaven Janđel)

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju