Koliko ste puta izašli iz dućana nakon isprobavanja hlača osjećajući se loše u vlastitom tijelu samo zato što niste uspjeli ući u model svoje uobičajene konfekcijske veličine?

Isprobavanje odjeće u trgovinama za mnoge žene prava je noćna mora, pogotovo kada se suočite s modelom u svojoj konfekcijskoj veličini koji ne možete ni navući na sebe, a kamoli zakopčati.

Naravno, problem nije u vama, nego u proizvođačima odjeće. To je odavno uvidjela i Mira Hirsch koja je na Instagramu sa svojih 105 tisuća pratitelja podijelila iskustvo kupovanja hlača kakvo smo svi doživjeli.

Nemojte sebe definirati prema broju! Tražila sam hlače i pronašla ova dva para iste veličine na drugim krajevima dućana. Oba su u mojoj konfekcijskoj veličini, ali jedan od njih nisam ni uspjela navući na sebe, dok je u drugom bilo još malo mjesta.

 

(@mira_hirsch) on

Samo zbog ovoga nekada sam se bojala šopinga. Tražiš nešto u svojoj uobičajenoj veličini i kada ti to ne stoji, odeš iz trgovine i osjećaš se loše. Dopustiš kulturi mršavljenja i mržnji prema samom sebi da prevlada. Znam da sam ja to radila.

Prestanite pokušavati ući u takozvanu idealnu veličinu i nosite odjeću u kojoj se osjećate dobro. Koga briga je li nekoliko brojeva veća ili manja od onoga što inače nosite. Vratite natrag svoju moć i nosite koju god veličinu želite, poručila je Mira u želji da ohrabri žene koje su doživjele isto iskustvo i naišla na oduševljenje korisnica Instagrama.

Kabine za isprobavanje moj su neprijatelj baš zbog tog razloga. Ništa te ne može natjerati da se osjećaš bezvrijedno poput isprobavanja odjeće u trgovini, komentirala je jedna od njih, a druge žene pohvalile su njezinu iskrenost.

Provjerite i kojih 10 propusta kvari kupovinu odjeće u hrvatskim trgovinama.

 

(@mira_hirsch) on

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju