Kupovina odjeće trebalo bi biti ugodno, opuštajuće i zabavno iskustvo, no, neke stvari šoping nam mogu itekako pokvariti. Napravili smo listu 10 neugodnih stvari s kojima se u našim trgovinama odjećom često susrećemo i koje bismo željele da se promijene

1. Preglasna glazba u dućanima
Slažemo se da je potraga za novim krpicama zabavnija kada u pozadini slušamo glazbu, ali vjerujemo da ni najvećim ljubitelja glazbe ne odgovara kada je ona preglasna. U nekim trgovinama kao da se glazbom kupci ne žele privući, već otjerati. Sumnjamo da je treštanje iz zvučnika po ukusu ijednog kupca, a bolne uši sigurno nas neće potaknuti da razgledamo još jednu policu u dućanu.

Kupovina odjeće trebalo bi biti ugodno, opuštajuće i zabavno iskustvo, no, neke stvari šoping nam mogu itekako pokvariti

2. Odjeća koja pada s vješalica
Ugledali ste majicu na vješalici koja vam se svidjela i želite je bolje pogledati, ali čim je taknete ona jednostavno sklizne s vješalice i padne na pod? Vjerujemo da su mnoge dame doživjele ovo prilikom šopinga i da im je to trenutno pokvarilo raspoloženje.

3. Vješalice koje se petljaju jedna o drugu
U mnogim trgovinama odjeća je na vješalicama poslagana vrlo gusto što samo po sebi otežava njeno razgledavanja, a onda kada se još vješalice međusobno zapetljaju gotovo je nemoguće iz te hrpe izvući komad koji želimo bolje pogledati. Prava gnjavaža!

4. Odjeća ostavljena u garderobi
Neke trgovine imaju pravilo da se pri izlasku iz garderobe ostavi broj s unesenim brojem odjevnih komada, a samim time i odjeća na za to određenom mjestu, ali u dućanima u kojima ne postoji to pravilo nerijetko naiđemo na prizor hrpe odjeće ostavljene u kabini. Ne kažemo da odjeću obavezno treba vratiti točno na njeno mjesto, ali bilo bi pristojno maknuti je iz garderobe kako bi idući kupac mogao normalno odložiti svoju odjeću.

5. Kabine kroz čiji nas zastor netko može vidjeti dok isprobavamo odjeću
Smatramo da bi se zastori u garderobama trebali moći u potpunosti zatvoriti sa strane kako bismo u potpunosti bili zaklonjeni od tuđih pogleda. Međutim, u nekim trgovinama to je jednostavno nemoguće. Koliko god se trudili zatvoriti zastor do kraja, uvijek ostane ona rupica zbog koje se osjećamo nelagodno dok isprobavamo odjeću.

6. Prejaka svjetla u garderobama
Koja se žena želi gledati u gaćicama i grudnjaku pod svjetlima koja uveličavaju svaki nedostatak na tijelu? Zar ne bi bilo bolje da nam ta svijetla laskaju i da se pod njima osjećamo zadovoljnije svojim izgledom? Jer na taj način bit ćemo zadovoljnije i kako nam stoji to što isprobavamo.

7. Odjeća koja je nošena pa vraćena
Pozdravljamo mogućnost povratka kupljenih komada i tri tjedna nakon kupnje ukoliko shvatimo da nam ne odgovaraju, ali nikako nam se ne sviđa zloupotrebljavanje te opcije. Jer nije rijetkost da se kupi haljina s već unaprijed smišljenom namjerom da se odjene jednom i onda vrati. Mislimo da to nikako nije u redu prema ženi koja će onda taj isti komad kupiti i zadržati ga.

8. Gdje su nestali pleteni prsluci (i pidžame od frotira i džerseja)?
Ah, dobri, stari pleteni prsluci, gdje li se više mogu naći? Jedini prsluci koje danas vidimo u trgovini su oni sportski ili od umjetnog krzna. Ali mi želimo klasične, obične prsluke koji se mogu nositi ispod jakne ili kaputa, izrađene od pletiva. Tko zna gdje ih je moguće kupiti, molimo neka nam javi! Isto vrijedi i za pidžame od frotira i džerseja kojih se danas s nostalgijom sjećamo...

9. Odjeća s tragovima pudera i ruža

Mrljama od šminke na novoj odjeći svi smo svjedočili, ali ovakvi nepristojni prizori mogu se izbjeći uz malo pažnje i volje. Prije svega pazite kako odijevate majicu, vestu ili neki drugi komad na kojem bi mogao ostati trag pudera. Zamrljate li ga ipak slučajno probajte maramicom obrisati trag.

10. Prodavačica koja prati kupca i slaže odjeću za njim
Potpuno nam je jasno da prodavačice moraju održavati red u trgovini, ali mnoge smeta kada ih prodavačica prati u stopu i za njima slaže odjeću koju su razgledavali. Mnogi bi isto tako razveselilo kada bi se ova praksa promijenila i kada bismo u miru mogli razgledavati odjeću bez grižnje savjesti da je nismo pravilno vratili na mjesto.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju