Grad koji nikad ne spava nije zažmirio ni na zahtjeve boraca za prava životinja i donio je zakon koji će podržati svi ljubitelji naših krznenih prijatelja

Krajem prošle godine odjeknula je vijest kako u državi New Yorku više neće biti moguće kupiti, već samo udomiti ljubimce, a sad su otišli korak dalje i donijeli zakon koji zabranjuje testiranje kozmetičkih proizvoda na životinjama.

Potpisom guvernerke Kathy Hochul, New York je postao deseta država u SAD-u koja je spriječila prodaju sve kozmetike koja je testirana na životinjama.

Javnost je svjesna da životinje raznih vrsta pate kako bi nama osigurale sigurno korištenje nečega što nije od egzistencijalne važnosti

Usvajanje ovih zakona ne samo da će spriječiti upotrebu zečeva, zamoraca, miševa i štakora za testiranje kozmetičkih proizvoda i njihovih sastojaka, već predviđa skori kraj testiranja kozmetike na životinjama diljem svijeta.

Javnost je svjesna da životinje raznih vrsta pate kako bi nama osigurale sigurno korištenje nečega što nije od egzistencijalne važnosti. Znanost mora biti učinkovita i humana, mora postojati drugi način da se ispita sigurnost kozmetičkih pripravaka, napominju zagovaratelji ovog zakona.

Danas baratamo novim tehnologijama koje na vrlo jednostavan, brz i jeftin način mogu ispitati proizvode i na taj način okončati eksperimente na životinjama u korist sofisticiranijih i etičnijih metoda, napominju iz ureda Hochul.

Biglovima, zečevima, miševima i zamorcima nije mjesto u laboratorijima, nego na mjestu gdje će sretno i spokojno živjeti bez opasnosti za zdravlje i život. 

Njemački ovčar Tako lijepe vijesti iz New Yorka: Novi zakon zabranjuje prodaju životinja - moguće je samo udomljavanje

Biomedicinski eksperimenti tako odlaze u mirovinu, a čini se da s njima odlaze i krzna. Još jedna lijepa vijest dolazi iz SAD-a, konkretno iz Kalifornije.

Ondje je prvim danom Nove godine donesen zakon koji zabranjuje prodaju i proizvodnju proizvoda od životinjskog krzna.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju