Koliko su dobri akrilni nokti i koje žene bi trebale prakticirati tu tehniku, pojašnjava Marijana Petrović iz studija OLA!. Doznate ćete kada se preporučaju akrilni nokti i kako ih njegovati

Što je akril?

Prije nego započnem, moram srušiti teorije koje su na zanimljiv način prezentirane na našem tržištu. Prije svega ljudi povezuju akril sa terminom 'to je ono što smrdi'… Međutim monomerske tekućine su toliko uznapredovale da se uvelike razlikuje intenzitet tog mirisa.

Tom se tehnikom mogu raditi izgriženi nokti, te također ispravljati deformirani nokti s 'pinčing' tehnikom. Akrilni pripravci se suše na zraku, pa tako nema potrebe za lampom i neugodnim peckanjem

Zapitajmo se gdje mi svaki dan koristimo i nosimo akrilne porodice… u zubnim plombama, dječjim bojama, kremama za akne…

Najčešće pitanje je da li je akril kancerogen? Prva i najstarija metoda bila je metoda produljivanja noktiju akrilom, uvezena iz SAD-a. Ova je metoda nakon početnih uspjeha bila kritizirana, jer je velik broj manikera bio alergičan na njezine sastojke.

Na početku je ta masa bila izrazito kiselog sastava što je bilo štetno za ploču nokta i kožu-proizvedene mase ili smole sadržavale su više od 15% kiselina.

Kasnije, kako su njemačke norme vrlo striktne, u suradnji sa zubotehničkim laboratorijima, počeo je naporan proces izrade posebne mase koja bi bila pogodna za pokrivanje nadograđenih noktiju.

Cilj cijelog istraživanja, usmjeren na poboljšanje kvalitete, bilo je uklanjanje akrilne i metakrilne kiseline. Smole koje se trenutno koriste sadrže vrlo male količine kiseline i dokazano je da nemaju nikakav negativan utjecaj na površinu nokta.

Moderne tehnike ugradnje noktiju akrilom omogućuju izvsnu ljepljivost, nosivost te dugotrajnost izratka. Pravilnim nanošenjem dobivamo materijal koji se ne odiže i ne puca (ukoliko se radi sa previše mokrom kuglicom, na taj se način stabilnost materijala oslabljuje, pa može doći do lakšeg pucanja.

Pravilna upotreba materijala

Ukoliko je kuglica pretvrda, ona je čvršća, ali je povezivanje sa noktom slabije, te tada može doći do odizanja materijala). U svakom slučaju, pravilna upotreba materijala je najvažnija, a stoga se zna reći, da je akril kao tehnika, puno zahtjevniji i sofisticiraniji, ali pri pravilnoj upotrebi nokti su tanji, te stabilniji.

Kemijski sastav akrilata je mrežaste strukture, te je zbog toga stabilniji pri udarcima. Time povećavaju snagu i trajnost umjetnog nokta. Akrilni nokti u pravilu osiguravaju čvrstoću i dugotrajnu nosivost tako da su primjenjivi i kod najzahtjevnijih klijenata. Kod ove tehnike postoji više mogućnosti ukrašavanja i nail arta, te su mogućnosti izrade noktiju utoliko veće.

Ovom se tehnikom mogu raditi izgriženi nokti, te također ispravljati deformirani nokti s 'pinčing' tehnikom (znamo reći da je ova tehnika jednaka aparatiću za zube kojim se oni vraćaju na svoje mjesto).

Akrilni pripravci se suše na zraku, pa tako nema potrebe za lampom i neugodnim peckanjem.

Marijanin savjet: Akrilu se preporuča svima koji imaju problematiku nokta zahtjevniju no inače, da je akril 'nada' za sve one koji pate da im nokti konačno rastu ravno, a ne gore ili dolje, za sve one koji ne žele tipse, za sve one koji imaju želju za 3D nail artom i implantiranim sofisticiranim free hand izradama.

U studiu OLA! koristimo proizvode tvrtke CESARS SECRETS koji testiraju proizvode u nezavisnim organizacijama te su materijali pregledani prema EU pravilima. Svi proizvodi su prema KVO standardima i imaju nužnu čistoću. Također su NEŠKODLJIVI ZA ZDRAVLJE.

Prethodni savjeti

Trikom do lijepih i njegovanih noktiju

Posjetite stranicu: www.studio-ola.com

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju