Na Trećoj večeri Wella Fashion Weeka održanoj u petak u balonu Boćarskog doma predstavilo se osam modnih dizajnera. Ovog puta bili su dominantni straini dizajneri koji za krizna vremena, koja nam svi najavljuju, nude lepršavi optimizam živih boja.

Publika je tako mogla uživati u kolekciji za proljeće/ljeto 2009. pariškog haute-couture dizajnera Eymerica Francoisa, čija inspiracija je uvijek bila moderna žena, koja ne gubi na svojoj senzulanosti.

Londonska dizajnerica Michelle Lowe Holder postala je nezaobilazna i na londonskom fashion weeku. Njezin rad je karakterističan je po tome što kolekcije uvijek imaju po jedan ručno izrađeni, element. Njen koncept uključuje i mijenjanje svakodnevne odjeće u nešto neobično.

>> Seksi, lepršavo i usko: Druga večer Wella Fashion Weeka    

>> Leonardina kolekcija uspješno prodana za 90 tisuća kuna

Na Wella Fashion Weeku se predstavila i Michal Negrin koja polako osvaja svijet svojom izraelsko-viktorijanskim modnim izričajem, a zanimljivost kod ove dizajnerice je da je počela 1988. godine i to priodavanjem svojih kolekcija na otvorenom buvljaku u u Tel Avivu, a danas ima 53 dućana diljem svijeta.

MU:N je na Wella Fashion Weeku prikazao kolekciju za proljeće/ljeto 2009. Modni studio Mu:n inače predstavljaju Ana Leskovar i Anita Alić, koje su diplomirale na Tekstilno-tehnološkom fakultetu.

Christophe Guillarme je u svojoj kolekciji istaknuo ljepotu i gracioznost, kao i balans različitih elemenata koji ističu njegov smisao za modu, a ultra feministički stav prepoznala je i zagrebačka publika.

Ruski brand Mariomi predstavio je novi i misteriozni pristup instrustijskoj modi kroz kolekciju 'Gradski cvjetovi' kombinacijom ideje individualca u masi s idejom unutrašnjeg svemira.

Od domaćih dizajnera pored MU:N-a su se još predstavile Marina Prevolšek i Nina Šklempe.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju