Dokumentarni film 'Rujansko izdanje' koji otkriva pozadinu o najmoćnijoj ženi modne industrije, urednici Voguea Anni Wintour sinoć je premijerno prikazan u kinu Europa

Ona diktira modu i određuje trendove, hladnokrvna je i rijetko se smije, no najmoćnija je žena u svijetu mode. Zahvaljujući njoj Vogue je modna Biblija, a ona je ta koja odlučuje što je 'in'.

Film 'Rujansko izdanje' redatelja R. J. Cutlera premijerno prikazan jučer u kinu Europa pokazuje kako je nastao dva kilograma težak rujanski broj Voguea iz 2007. čiju naslovnicu krasi glumica Sienna Miller, a prodan je u 13 milijuna primjeraka.

Ženski rat: Anna Wintour protiv Sienne Miller

Film je sniman dugih devet mjeseci, a otkriva radnu atmosferu u redakciji najprestižnijeg modnog časopisa na svijetu te proces njegovog nastajanja i tamnu stranu najutjecajnije žene u svijetu mode Anne Wintour.

Poznate Hrvatice koje su i same modne ovisnice uživale u filmu, a pred kinom Europa crvenim tepihom su prošetale Mirna Zidarić, Ivana Kovač, Tamara Dragaš, Petra Dugančić, Josipa Pavičić i Kristina Krepela.

Film 'Rujansko izdanje' pogledali su i Nenad Korkut, Viktor Drago i naravno, Vinko Filipčić.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju