Neki mobilni telefoni su toliko glamurozni i skupi da ih je sramota nazivati mobitelima. Oni su prava umjetnička djela ručno izrađena od platine, zlata i kristala i dostižu cijenu od milijun funti. Bez obzira na tu brojku neke će ih dame pronaći ispod jelke

Malo tko je povjerovao kako će mobitel marke Vertu koji je predstavljen prije sedam godina, a izrađen od platine uz početnu cijenu od 6 pa sve do 16 vrtoglavih tisuća funti postići uspjeh. No dogodilo se upravo to. Malen, tanak i lijep mobilni uređaj ukrašen rubinima i kristalima postao je hit.


Najskuplji mobitel izrađen je od čelika i zlata, a njegova cijena iznosi milijun funti.

Telefon namijenjen pripadnicima visokog društva postao je tražena roba, a najčešće je viđen u rukama bogataša iz Dubaija, dama s Beverly Hillsa te poslovnih ljudi iz Singapura, Rusije i Kine.

Ista firma lansirala je novi i još luksuzniji mobilni uređaj koji se našao visoko na listi najpoželjnijih darova ovog Božića. Njegovo ime je Boucheron 150, za izradu ovog ljepotana od čelika i zlata utrošeno je preko dvije tisuće sati ljkudskog rada.

Cijena koju će bogati i slavni morati platiti je milijun funti, no vlasnici tvrtke bez obzira n akrizu koja je pogodila svijet ne sumnjaju u njegov uspjeh.

Još jedna svjetlucava igračka koja cijenom ne zaostaje za ovim ljepotanom je mobitel GoldVish. Njegova cijena je od 16 do 103 tisuća funti. U utrku za najpoželjnijim božićnim darom krenuo je i Dior koji damam nudi sofisticirani crni mobitel optočen dijamantima za samo 15 tisuća funti.

Ove skupe telefone obožavaju i holivudske zvijezde, no imena vlasnika ovih igračaka nisu poznata javnosti. Zna se samo da glumica Gwyneth Paltrow koja je bila zaštitno lice na predstavljajnju prvog modela nije dobila svoj primjerak. Morala je stati u red i platiti malenog ljepotana.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju