Modni događaj QUELLE FASHION.HR ove će se godine održati u Varaždinu od 12. do 14. veljače. Za kreativno osmišljavanje vizuala zadužena je Mare Milin, za izgled piste nagrađivani studio GRUPE, a od poznatih imena koja će predstaviti svoje kolekcije za jesen/zimu tu su Ivica Klarić i Nataša Kos


'Tema vizuala za ovosezonski QUELLE FASHION.HR bio je puls odnosno srčani ritam mode. On simbolizira koliko moda ide daleko, koliko može biti ista i različita unutar svojih granica, ako ih uopće ima? EKG liniju ljudskog srca spojili smo sa artističkom vizijom prirode, konkretno stabala',izjavila je Mare Milin.

Za izgled i koncept modne piste zaslužan je nagrađivani studio za industrijsko i grafičko oblikovanje GRUPA koji je prošle godine osvojio počasno priznanje Hrvatskog dizajnerskog društva.

Za osmišljavanje vizuala Quelle Fashion. hr-a zadužena je Mare Milin, a za izgled piste nagrađivani studio GRUPE.

Modne revije
Nakon iznimno uspješne i hvaljene kolekcije za proljeće/ljeto 2008. predstavljene na prošlosezonskom QUELLE FASHION.HR-u u Zadru, mlada i talentirana Nataša Kos za novu sezonu najavljuje posjet Indiji u kolekciji: 'INDIAvantgarde'. Dizajnericu je inspirirao tradicionalni indijski ples, kojeg karakteriziraju narodne nošnje u žarkim bojama, obogaćene zlatnim zvončićima koji plesačima služe sa ritam pokreta. Kolekcijom dominiraju unikatne haljine od svile i kašmira u plavim, zelenim crvenim i zlatnim tonovima, upotpunjene kožnim kaputićima s prepoznatljivim indijskim accessoire-om.

'Žena koja će se pronaći u ovoj kolekciji je topla, seksipilna, voljena i otmjena i nadasve vjerna tradiciji, ali pri tom ne mislim na tradiciju kao pojam strogoće. Mislim, na tradiciju kao primjer dosljednosti samoj sebi, svom duhu i doticaju sa iskonskom modom koju prilagođava sebi i svom životnom ritmu', rekla je nataša Kos. Revija kolekcije za jesen/zimu 2009./2010. na QUELLE FASHION.HR-u održati će se u petak, 13. veljače s početkom u 20 sati.

Ivica Klarić već 4. sezonu predstavlja svoju viziju na QUELLE FASHION.HR-u. Naznake velikog dizajnerskog potencijala došle su do izražaja krajem 1997. godine, kada je Klarić dizajnirao haljinu za Miss Hrvatske. Od modnog debija je prošlo 11.godina, a Ivica Klarić se u međuvremenu pozicionirao kao jedno od najvećih imena domaće modne scene.

Inventivnost krojeva u kombinaciji s kvalitetnim materijalima i vrhunskom izvedbom su Klariću priskrbili naklonost ženske publike koja svaku njegovu novu kolekciju dočekuje s oduševljenjem. Pri tome ne zapostavlja ni muški dio publike, kojemu je uspješno dokazao da i muškarci mogu nositi jake kolorite a pri tom ostati muževni.

Kolekcija je inspirirana britanskom i francuskom aristokracijom, a karakterizira je snažan kontrast krojeva. Kroz 24. odjevna komada, se kao temelj isprepleću različite teksture crne, sive, te boje pijeska sa prepoznatljivim dizajnerskim potpisom u vidu jarkih boja: narančaste, žute, crvene i plave. Modna revija kolekcije održati će se u subotu, 14. veljače s početkom u 20:30 sati.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju