Kako znate da ste odabrali pravi model traperica? Jedan od načina je da gurnete ruke u džep. Ako uspijete bez poteškoća staviti ruke u džepove, možete biti uvjereni da traperice nisu preuske.

Kod izbora traperica prije svega obratite pozornost na veličinu džepova i duljinu hlača. 
Džepovi neka ne budu pretjerano veliki jer vrijedi pravilo da vas veliki džepovi vizualno čine debljima. Stoga pazite da su veličina i oblik džepova u skladu s vašom stražnjicom.
Duljina hlača neka bude do početka potplata. Kada nosimo visoke pete, neka hlače budu dulje kako bi lijepo padale na cipele. 

Denim jeans 

Traperice su izrađene od serža – glatke pamučne tkanine koju su prvi put proizveli u francuskom gradu Nimesu. Upravo je po Nimu tkanina za izradu traperica dobila naziv Denim. Danas tim imenom prije svega označavamo tipičnu tamnoplavu boju jeansa koja se od početne originalne boje razlikuje prije svega po tome što je sad izrađena od umjetnih sastojaka. U svojim počecima jeans je bio obojen indigom, najstarijom poznatom organskom bojom na svijetu.

 

Jedna od očaravajućih i nezamjenjivih obilježja jeansa je ispiranje boje. Ispranost traperica govori o njihovoj trajnosti i izdržljivosti. Traperice se, naime, prilično brzo isperu, ali se tako lako ne pokidaju.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju