Žene u srednjim godinama često imaju problema s odabirom odjeće i modnih detalja. Savjetujemo vas lako se odijenuti, kakvu torbu odabrati i koje materijale nositi.

Jedan od problema prilikom odabira odjeće za žene u zlatnim godinama je i taj što dućani obiluju modelima namijenjenim mlađim ženama u veličini od 36 do 40. Ipak, uz nekoliko savjeta lako je pronaći odjeću u kojoj ćete se osjećati ugodno te koja će odgovarati vašem stilu života.

Žene u 50. često imaju krivu sliku o sebi te smatraju kako su prestare da bi pratile modu te kako im odjeća loše pristaje. Istina je skroz drugačija, u zlatnim godinama modu je potrebno napraviti svojim saveznikom te odabrati odjeću koja savršeno pristaje vašoj figuri i stilu života.

Ne treba se povoditi za najnovijim modnim trendovima poput uskih traperica niskog struka ili prekratkih suknji već naglasiti ženstvenost luksuznim tkaninama poput svile, kašmira i kože.

Idealne nijanse su one tamnije, a potrebno je izbjegavati detalje poput velikih zlatnih gumbi te pretjerivanje sa šminkom i jarko crvenu boju na noktima.

Kod odabira torbe možete si dopustiti boje, no odaberite torbu koja veličinom odgovara vašem rastu. Pripazite i na ručke, neka budu srednje dužine tako da torbu možete nositi na ramenu ili preko ruke.

Više u inMagazinu

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju