One su fatalne, najljepše i najgluplje i muškarci ih više vole! Drži li vodu teorija da muškarci više vole plavuše i u 21. stoljeću, pokušali su dokučiti francuski znanstvenici. I zaključili kako kroz povijest tako i danas one ostaju neodoljivi objekt muške žudnje.


Kroz povijest su plavuše uvijek bile najljepše, najseksipilnije ali i najgluplje. No plava kosa je u muškarcima budila pravu strast, bilo na najneviniji ili na onaj najperverzniji način.

Francuski akademici latili su se vječnog pitanja: Vole li muškarci više plavuše?
Osim toga bavili su se i još jednom tvrdnjom prisutnom među muškim rodom. Oni oduvijek tvrde kako je žene svijetlije kose mnogo lakše zavesti, zbog čega su plavuše i dobile epitet ' lakih komada'.

Kroz povijest su plavuše uvijek bile najljepše, najseksipilnije ali i najgluplje. Ogranizatorica konferencije Marie Camille Bouchindomme tvrdi:

'Oduvijek je plava kosa u muškarcima budila pravu strast, bilo na najneviniji ili na onaj najperverzniji način'.

Najbolji dokaz tomu su i neki umjetnici primjerice kultni redatelji Alfred Hitchcock i David Lynch. Činjenica je i kako je u knjizi Vladimira Nabokova Lolita brineta, ali za filmske adaptacije tamna Lolita nije dolazila u obzir pa su glavne uloge dodijeljene plavušavma. Nije li to dostatan dokaz moći jedne plavuše i erotskog naboja koji krije u sebi.


Jesu li za ova uvriježena mišljenja odgovorne plavuše ili pak muškarci koji su ih takvima učinili, ova dvojba vjerojatno nikada neće ni biti riješena. Jer u jednu ruku i plavušama i muškarcima odgovaraju postavljeni stereotipi. No ne baš u svim slučajevima.

Nedavno britansko istraživanje pokazalo je kako su poznate plavuše objekt seksualne želje. Čak 36 posto muškaraca proglasilo je Pamelu Anderson, Britney Spears i Reese Whiterspoone najseksi ženama, no daljni rezultati bili su pomalo zapanjujući.


Čak 52 posto ispitanika misli kako je bolje oženiti ženu tamne kose. Pitate se koji je razlog? Muškarci tvrde kako su crnke osjećanije.

I naposljetku samo 18 posto ispitanih, u ovom slučaju i hrabrih, oženilo bi plavušu. Istraživanje je pokazalo kako većina muškaraca ima čak i posebnu nijansu kose na koju padaju.

'Treba dokučiti, da li plava nijansa kose posebno utječe na mušku psihu ili se radi o njihovom instinktu, što u današnje vrijeme ne mora više ni vrijediti', zaključila je znanstvenica.

Najljepše, najseksipilnije i najgluplje – činjenica je kako se veliki postotak plavuša i dan danas bori s predrasudama. Ipak jedan dio njih prihvaća epitete, jer naprosto one se bolje zabavljaju!

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju