Kada se udruže nesputani modni kreativci i maštoviti inovatori, stvore se (odjevni) predmeti koji nam olakšavaju život sa stilom. Ali kada i jedni i drugi uzmu maha i razmašu se svojim idejama, mogu nastati prave modne ludorije

Moda se voli igrati s dizajnom, krojevima, stilovima, ali i potrebama kupaca. Dok je nekim dizajnerima najvažnije izraziti svoju beskrajnu kreativnost i po cijeni nenosivosti, drugima je svakodnevna praktičnost alfa i omega modnog izražavanja.

No, postoji i ona skupina modnih kuća koja bavi pomicanjem mode prema smjeru inovacija uz koje odjeća postaje multifunkcionalna. Tako ona neće samo štiti tijelo i naglašavati vaše obline, već i svijetliti, brojati dana do prosidbe te čak i namigivati prolaznicima.

Nakit za oko
Danski dizajner Eric Klarenbeek dizajnirao je nakit koji se nosi u oku. Bizarna linija nakita sastoji se od privjesaka izrađenih od kristalića koji na 'medicinskoj' vrpci vise na kontaktnim lećama te su navodno toliko lagani da ih možete nositi cijeli dan.

'Sve je započelo kao eksperiment, ali kada sam dobio puno pozitivnih kritika, odlučio sam krenuti u proizvodnju ovakvih ukrasa. Ako netko slučajno povuče nakit, leća će ispasti ili će u najgorem slučaju puknuti žica' dodao je dizajner.

Grudnjak koji svijetli
Ako više nikako ne možete zainteresirati partnera za vaš još uvijek zanosni dekolte, probudite ga svjetlećim grudnjakom. Na svakoj košarici nalazi se 31 lampica u duginim bojama koja blinka usklađeno s drugom košaricom. Za ovaj grudnjak/skulpturu je potrebno izdvojiti 600 dolara.

Bikini traperice
Bikini traperice su vrlo nisko rezani model i imaju ušiveni donji dio bikinija koji se veže na bokovima. Ideja je potekla od djevojaka koje su htjele traperice niskog kroja koje će jedva pokrivati njihove bokove, no ipak neće kliziti s njih. Preporuča se ispod njih ne nositi nikakve gaćice. Niti one bikini kroja.

Grudnjak za traženje muškaraca
Žene koje još nisu ulovile budućeg supruga uz pomoć grudnjaka za traženje muškaraca mogu vidjeti koliko im je još preostalo vremena. Nakon što se odjene grudnjak, digitalni sat pokazuje koliko brzo otkucava biološki sat. Nakon što žena odluči koji je krajnji rok za brak, odbrojavanje počinje.Kada se ulovi muškarac i padnu zaruke, dovoljno je zaručnički prsten staviti u otvor i sat se zaustavlja te počinju svadbena zvona.

Tajice podstavljenih koljena
Dizajner Henrik Vibskov dosjetio se svjetlucavih tajica u veselom stilu osamdesetih. No, podebljao ih je i jastučićem za koljena. Za koje su prilike namijenjene takve tajice, nije precizirao, ali s obzirom da se daje naslutiti da baš i nisu za ribanje podova, na pamet nam pada samo jedan ideja. Zločesti Henrik!

Hlače koje se proširuju po potrebi
Ove su hlače idealne za one kojima se ne da zamarati dijetama i vježbanjem. Ako nisu raspoloženi niti za kupovinu hlača nakon nakupljenih nekoliko kilograma mogu uletiti u ove hlače s patent zatvaračem koji se po potrebi otvara i tako osigurava komotnije nošenje.

Šokantni modeli koje nikada nećete nositi

Hlače namiguše
Ukoliko mislite da vaša stražnjica ne dobiva dovoljno pažnje, uz ovakve hlače ne možete proći nezamijećeno. Oči na stražnjici naslikane su tako da prilikom hodanja djeluje kao da namiguju. Potrebno je samo izabrati jeste li divlja lavica ili mazna tigrica.

Kakve traperice trebamo?

Kapa kišobran
/suncobran
Premda se mnogi ne bi složili s besmislenošću ovog izuma jer ih je spasio na mnogim koncertima i turističkim izletima od sunca i kiše, kapa kišobran nije jedan od izuma s kojima se moda voli pohvaliti.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju