Urednica američkog Voguea Anna Wintour i glumica Sarah Jessica Parker organizatorice su modne revije za predstojeći Mercedes Benz Fashion Week na kojoj će se prikupljati donacije za Barracka Obamu

Predstojeći Mercedes Benz Fashion Week, na kojem će dizajneri izložiti svoje kolekcije za proljeće/ljeto 2009. godine bit će po mnogo čemu specifična. Dvije vjerojatno, najmoćnije žene iz svijeta mode – Anna Wintour, urednica američkog Voguea i glumica Sarah Jessica Parker, osim po modi, ujedinile su se i na političkom svjetonazoru. 
Za točno osam dana, 9. rujna, newyorški će tjedan mode, upravo zahvaljujući dvije dame, postati epicentar akcije na kojoj će se skupljati donacije za demokratskog predsjedničkog kanidata Baracka Obamu. 

 Naime, Sarah i Anna zajedničkim su snagama organizirale modnu reviju koja će se odvijati na Fashion Weeku, a na kojoj će se prikupljati donacije za tamnoputog američkog predsjedničkog kandidata. 
Koliko je značenje takve potpore govori i podatak kako je newyorški Daily News objavio listu najutjecajnijih igrača modne scene teške 47 milijardi dolara, a na prvom mjestu upravo urednica Voguea Anna Wintour. Na drugom je mjestu dizajner GAP-a Patrick Robinson, slijedi ga Marc Jacobs, a potom Gisele Bundchen. Na petom je mjestu newyorški gradonačelnik Michael Bloomberg koji konkretnim mjerama podupire modnu industriju svoga grada. 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju