Patricia Field, njujorška dizajnerica i stilistica koja je kreirala legendarni stil junakinja 'Sexa i grada', modni je guru i filma 'Ispovijesti jedne šopingholičarke'. Provjerite kako je Patricia stvarala stil junakinje i preuzmite dragocjene savjete

Patricia Field autorica je slavnog stila junakinja 'Seksa i grada', autorica je kostima serije 'Ugly Betty', modni je guru u filmu 'Vrag nosi Pradu' i konačno, ona je zadužena za iznimno hvaljene kostime u filmu 'Ispovijesti jedne šopingholičarke'.

Ukoliko još imate dvojbi oko toga kako stvoriti vaš individualni, Patricia Field će ih lako riješiti. Stlistica naime tvrdi kako su modni dodaci ti koji će vaš stil individualizirati, no i tu postoje pravila.

Dodaci će individualizirati vaš stil

- Kada je riječ o bojama odnosno o jarkim bojama, onda je uvijek suprostavljam ne-bojama. Primjerice, kada je Isla Fisher u filmu nosila crno bijeli komplet, sa žutim smo detaljima postigli jednu sasvim novu modnu priču. Detalji su u bojama - cipele, rukavice, remen... dodaci su ti koji vas individualiziraju, kaže Patricia.

Pomiješajte i uskladite

- Volim miješanje stilova, odnosno žanrova kaže Patricia. Antikno, odnosno vintage s modernim, skupo s jeftinim ili potpuno miješanje žanrova. Kada se odijevajte, pokušajte stvoriti svoj 'mix and match' kako bi tako kreiralii vlastiti stil.

Stanite na kraj besciljnom šopingu

Kombinacija uzoraka

- To nije sasvim jednostavno, no miješanje stilova je odlično! Pritom treba pripaziti ili da temeljna boja na uzorcima bude jednaka ili da uzorci pričaju jednaku priču. Da, tricky, ali efektno, kazala je Field.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju