Sjajana kosa, blistav ten, naglašene usne i duge trepavice su zahtjevi koje svaka žena stavlja pred vizažista. No i bez stručne pomoći uz pet jednostavnih savjeta i u samo nekoliko poteza možete izgledati poput zvijezde

Kada je u pitanju dobar izgled veliku ulogu imaju zdrava prehrana i vježbanje koji itekako utjeću na izgled i zdravlje vaše kože. No kada morate zablistati u samo nekoliko trenutaka, a nemate vremena za masku od meda i maslinovog ulja ili svježe cjeđeni sok od mrkve i celera trikovi vizažista mogu biti od velike pomoći.

Nakon što ste proveli naporan dan u uredu, a vaša kosa je izgubila sjaj posegnite za silikonskim uljem ili nekim drugim preparatiom za sjaj kose.

Kada u kratko vrijeme morate biti spremni za važnu prezentaciju ili vas netko iznanadi pozivom na piće koje ne želite odbiti bez obzira na stanje u kojem je vaša frizura pet trikova će vam više nego dobro doći.

1. Ne izbjegavajte olovku za usne

Dobra olovka u boji koja je jednu nijansu tamnija od vaših usana može napraviti čudo. Žene je često izbjegavaju jer smatraju kako ona može napraviti više štete nego koristi, no upravo je suprotno. Olovka neka bude sastavni dio vaše kozmetičke torbice, a s njom pažljivo obrubite usne i to tako da njihovu liniju napravite što ravnijom te nanesite ruž.

2. Trikom do ležerne frizure

Ukoliko niste zadovoljni kovrčama koje ste napravili uz pomoć figara postoji jednostavan trik kojim ćete spasiti frizuru. Svežite kosu u punđu i ostavite ju tako 15 minuta. Kovrče će otpustiti, a rezultat će biti mekana i podatna frizura koju po želji možete pričvrstiti kopčom ili pustiti da pada.

3. Osvježite nokte

Jedna od stvari koje morate imati u kozmetičkoj torbici je lak za nokte. Na kraju radnog dana osvježit ćete izgled ruku u samo nekoliko poteza. Odaberite neutralnu boju breskve ili neku od bež nijansi i nanesite lak u dva sloja. Ovaj zahvat trajati će svega nekoliko minuta, a vi nećete skrivati ruke pod stolom već ćete slobodno gestikulirati i privlačiti pažnju.

Kada morate zablistati u samo nekoliko trenutaka, a nemate vremena za masku od meda i maslinovog ulja ili svježe cjeđeni sok pun vitamina trikovi vizažista mogu biti od velike pomoći.

4. Trik za sjajnu kosu

Nakon što ste proveli naporan dan u uredu, a vaša kosa je izgubila sjaj posegnite za silikonskim uljem ili nekim drugim preparatiom za sjaj kose. Nanesite ga među dlanove, protrljajte i lagano prođite prstima kroz kosu. Vaša kosa će izgledati sjajno, a vi zadovoljno!

5. Maskarom do zavodljivog pogleda

Nanošenje maskare u nekoliko slojeva može rezultirati sitnim, no vidljivim grudicama na trepavicama. Kako bi ih izbjegli prije maskare nanesite bezbojnu formulu za volumen koja će zgusnuti trepavice i tek preko nje sloj maskare. Rezultat će biti dramatičan pogled i duge trepavice.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju