Na netom održanoj drugoj večeri QUELLE FASHION.HR kolekcije za jesen/zimu 2009./2010. su predstavili Nataša Kos, Igor Galaš, Etna Maar, Stjepan Čuka

Revija Nataše Kos 'INDIAavantgarde' bila je odlična uvertira druge večeri QUELLE FASHION.HR-a. Njezine unikatne haljine od svile i kašmira u tonovima plave, crvene i zlatne boje, bile su upotpunjene kožnim jaknicama i tradicionalnim indijskim nakitom.

Dizajnerica se nadahnula indijskim plesom 'Kahtk-om' kojeg karakterizira tradicionalna indijska nošnja, urešena sa zvončićima koji služe za davanje ritma prilikom izvođenja plesa.

Prijedlog za jesen/zimu 2009/2010. Igora Galaša prikazalo je dvadesetak modela. Monokromatska izvedba voluminoznih ovratnika i kapuljača, pletenih haljina, kaputa, vesti u tonovima crne, sive, maslinasto zelene i bež boje, nam je naznačila da Galaš, ne samo da je ostao vjeran svom modnom izričaju, nego ga je sustavno proučio i podigao na novu razinu.

Julija Timošenko, čelična lady novog doba je nit vodilja dizajnerice Etne Maar. Manekenke su prošetale pistom sa prepoznatljivom 'Timošenko pletenicom' odjevene u voluminozne haljine, izrađene od pletiva u koloritima: ljubičaste, bijele i crne boje.

Skulptura- kao glavna tema kolekcije je razrađena u suradnji sa kiparicom Zdenkom Gugić, koja je za ovu priliku dizajnirala specijalan nakit od inoksa.

Kolekcija naziva 'Black Alert' , talentiranog mladog dizajnera Stjepana Čuke, nas je uvela u svijet muške urbane mode. Muškarac koji ima hrabrosti za stilističko rušenje društvenih normi je predstavljen kroz 15. odjevnih kreacija.

Militarističke košulje u kombinaciji sa slojevitim hlačama, tamne nijanse denima ukomponirane sa odjevnim predmetima od vunevratile su nas u vrijeme Sex Pistolsa i engleskog 'street style-a'.

Revija, koja je zatvorila drugu večer QUELLE FASHION.HR-a je rezultat kolaboracije jedne od najpoznatijih i najomiljenijih dizajnerica u Hrvatskoj, Ane Marije Brkić - A'marie i tvrtke 'DOVE'. Nakon Roberta Severa i modnog dvojca „Budoir

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju