Prema istraživanju jedne francuske robne marke donjeg rublja, osam od deset žena ne zna pravilno odabrati donje rublje za sebe.

Donje rublje od gore do dolje 

Kada podignete ruke iznad glave, tada se luk grudnjaka ispod grudi ne smije pomaknuti, mora ostati u istom položaju u kojem je bio i prije podizanja ruku. To znači da imate prikladan opseg grudnjaka i luka ispod grudi, a time i pravilan broj košarice.

Razdaljina između gore i dolje manja je nego od peta do glave, ali svejedno su pravila odabira za obja mjesta toliko različita koliko i pravila odabira šešira na glavi i cipela na nogama. Grudnjak i gaćice mogu poput šešira i cipela imati zajedničko jedino boju i materijal.

Kupovina grudnjaka 

Kod grudnjaka je vrlo važno poznavati svoje mjere, kako opseg, koji se mjeri ispod grudi, tako i mjeru vaših grudi, koja se, naravno, debljanjem i mršavljenjem može drastično mijenjati. Ja sam se prepustila francuskoj modnoj stručnjakinji za donje rublje i dobila nekoliko dobrih savjeta koje ću podijeliti s vama. Kad poznajete svoje mjere, možete samouvjereno i odlučno otići u kupovinu grudnjaka. Dobro je znati za kakve prilike ga kupujete: za slobodno vrijeme ili posebne prilike kao što su večernje zabave ili avanture u krevetu. Odabir modela (s ulošcima, sa žicom...) prepuštam vama. Nakon odabira prije blagajne posjetite kabinu u kojoj morate provjeriti sljedeće: prvo provjerite naramenice. Prema osjećaju ih produljite ili skratite. Kako biste provjerili jeste li pravilno namjestili naramenice, stavite prst ispod naramenice na ramenu. Duljina je pravilna ako prst s naramenicom glatko klizi po ramenu. Kad su naramenice podešene, na redu je košarica, koja ne smije biti previše prazna ili puna. To možete procijeniti samo pogledom. 

Kupnja gaćica 

Za gaćice je potrebno nešto manje tehničkih uputstava, važno je znati kakav model želite (tanga, klasične, bokserice ili ''brazilke'') i koji broj nosite. Jeste li odabrali prave gaćice, najbrže možete provjeriti na bokovima. Ako vam se rub gaćica urezuje u kožu i koža se nakuplja po svim rubovima, onda su gaćice premale. Puno lakše ćete otkriti jesu li vam gaćice prevelike jer ćete, ako pogledate otraga, vidjeti da vam gaćice vise sa stražnjice. 

Što je "in" 

U modu se bez sumnje vraća prirodan oblik grudi, a time i jednostavan oblik grudnjaka. Grudnjaci s "push-up" učinkom još uvijek preplavljuju trgovine donjeg rublja i tako je popularna robna marka donjeg rublja Victoria´s Secret prije nekoliko mjeseci na prodajne police poslala trenutačan američki hit "bio grudnjak", koji se ponosi dvjema značajkama. To su potpuno prirodni materijali i novost: jastučići se mogu prilagođavati veličini košarice (kupiti ga možete na internetskoj stranici www.victoriassecret.com). Sve moderniji su i nepodstavljeni grudnjaci koji naglašavaju prirodan oblik grudi. A sad, u ljetnom razdoblju, sve žene bez obzira na veličinu grudi grudnjake mogu zamijeniti gornjim djelom bikinija. Kupaći kostim je posebno praktičan ako nosite majicu ili haljinicu bez naramenica, pa i s naramenicama koje se vezuju oko vrata. Za razliku od grudnjaka, gaćice u modnim trendovima još uvijek održavaju "status quo". Još uvijek su moderne tange, vratile su se klasične gaćice, a zaboravljene nisu ni bokserice i "brazilke".

Što je "out" 

Bez ikakve sumnje, prozirne naramenice na grudnjaku su ''out''. Ako nosite majicu ili haljinu čije se naramenice vežu oko vrata, radije odaberite gornji dio bikinija. Prozirne naramenice su vidljive i to ne samo izbliza jer su plastične i svijetle se. Pravi kiks na području donjeg rublja. 

Što je "hot" 

Kod seksi donjeg rublja trend ostaje provjerena klasika gdje su u velikoj prednosti čipka i prozirni materijali. Najseksi donje rublje zasigurno ćete pronaći u "sex shopu" u kojem je zanimljiv, na primjer, grudnjak bez košarice i gaćice s otvorom na pravom mjestu. 

"Zdravo" donje rublje 

Kada pomislimo na zdravlje kod donjeg rublja, zasigurno prvo pomislimo na materijale koji moraju biti prirodni, želimo li zdravo donje rublje. Želimo li nositi "zdravo" donje rublje, moramo paziti da ono nije pretijesno i da nije ukrašeno teškim metalnim ukrasima, pogotovo ako metal dodiruje kožu jer se koža trenjem može oštetiti. Duhovni gurui tvrde da je vrlo važna i boja donjeg rublja. Ne savjetuju crnu boju koja je navodno čak i štetna za ženske reproduktivne organe. Preporučuju žive i tople boje jer šareno donje rublje navodno pridonosi tome da se osoba dobro osjeća.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju