I ove sezone oči su u prvom planu, a one trebaju biti ogledalo vaše duše. Stoga imate zadatak učiniti ih glamuroznima i spektakularnima bez obzira na njohov bademast, okrugli ili pak uvučeni oblik. Donosimo vam trikove svijetskih zvijezda, a vi krenite u avanturu!


Glam-rock make up stil svjetske zvijezde jednostavno obožavaju i bez zadrške njeguju . No kako biste barem jednu noć zasjali poput njih potrebna je vješta tehnika. Prije negoli krenete stanite pred ogledalo i otkrijete koji oblik kriju vaše oči i kakav make up im pristaje.
Tajne velikih vizažista baziraju se na tri koraka.

1.Highlighter
Podočnjaci su boljka svih žena stoga ako nemate krenite u potragu za ovim eliksirom svježine. Highlighter mora biti za dvije nijansu svijetliji od vaše prirpodne boje kože lica, jedino on može prekriti sve tragove neprospavanih, umornih noćiju, a dakako od njih najmanje želite da svjedoče protiv vas.

2. Maskara
Čudotvorni izum koji su žene koristile još u doba faraona i danas je presudan kako bi vaš pogled osvojio i neosvojive. Također se na tržištu nalazi preko desetke različitih maskara onih za produljenje, ako pak imate premale trepavice ili one za uvijanje kako bi postigli glamurozan look koji njeguju i holivudske dive.

3. Umjetne trepavice
Ne izbjegavajte biti diva jer mi znamo koliko to želite. Umjetne trepavice nisu rezervirane samo za noćne izlaske, slobodno ih možete koristiti i u dnevnoj varijanti. Naravno s naglaskom na umjerenom i 'manje je više'. Ako stavljate umjetne trepavice tokom dana pazite da je šminka na ostatku lica decentna i jednostavna, jedino na taj način vaše oči će biti u prvom planu.
Sada kada ste se oboružali nužnim rekvizitima možete krenuti.

Duboke, uvučene oči - koji nose karakterna lica s izduženom donjom čeljusti


Highlighter nanesite u jednakom sloju oko cijelog kapka, naglasak je na očnim jabučicama. Područje koje ih okružuje i graniči s nosom posebno osvijetlite jer na taj način vaše oči neće izgledati uvučene.


Maskara je vaš pun pogodak, ne ustručavajte se stavite ju u velikim količinama, tj. u više slojeva. Pazite prilikom stavljanja maskare, potez od unutra prema vrhovima vama neće učiniti čuda. Stoga oko držite poluotvoreno i nanosite maskaru potezom četkice od korijena prema vrhovima, učinite to nekoliko puta.


Obrve su posljednji 'touch' koji uokviruje vaše lice.
Kako ne želite da vaše oči izgledaju umorno i spušteno izbjegavajte tuš i umjetne trepavice, za obrve koristite smeđu nijansu i nastojte crtu u sredini blago podignuti, čime ćete dobiti na oštrini i mačkastom pogledu.

Okruglaste oči- koje nosi zaobljeno lice i istaknuti obrazi

Vaš mladenački izgled zahtjeva sofisticirani make up s posebnim naglaskom na očima. Za omekšavanje osjetljivog kruga oko očiju koristite pomalo puderastu nijansu highlightera. Pazite da ga nanesete jednako na svim dijelovima. S posebnim naglaskom na unutarnji ugao oka koji dodatno posvijetlite kako bi dobili oštrinu.


S maskarom pažljivo , važno je da prvi sloj nanesete jednakomjerno dok kod drugog morate paziti i staviti ga samo na vanjski kut trepavica, čime ćete postići pomalo mačkasti izgled.


Jednako pažljivi morate biti kod umjetnih trepavica koje nije potrebano nanositi duž cijelog ruba kapka nego samo na uglove. Na ovaj način vaše oči zablistat će poput neodoljivog pogleda Penelope Cruz.


Bademaste oči – koje nosi trokutasto lice s izraženim jagodičnim kostima i tankim nosom


Nakon što nanesete highlighter oko cijelog kruga oka, uzmite maskaru u ruke. Nanesite ju u jednakomjernokm sloju i na donje i na gornje trepavice. Pazite da ne pretjerate u uglovima kako ne bi izgledali napadno.


Nakon toga shvatit ćete kako je tuš vaše tajno oružje. Nanesite ga duž ruba gornjeg kapka s naglaskom na vanjskom kutu oka kojeg možete slobodno zadebljati. Nakon ovog poteza umjetne trepavice nalijepite ispod linije tuša i vjerujte zabljesnut ćete.


Naravno ne zaboravite na obrve, osijenčite ih posebno u unutarnjim kutevima luka dok pri kraju ostavite tek tanku crticu.Da da pogledajte se vi ste neodoljiva kraljica večeri!

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju