Ove je godine Londonski tjedan mode proslavio svoj 25. rođendan i predstavio kolekcije dizajnera za jesen/zimu 2009. Sve je prošlo bez raskošnih zabava s obzirom na gospodarsku krizu koja trese svijet

Ipak organizatori su istaknuli da je moda bitna bez obzira na recesiju. Gradonačelnik Londona Boris Johnson shvatio je važnost uloge Londonskog tjedna mode u gospodarskom uspjehu grada i izdvojio 40 000 funti kako bi se pobrinuo da glavni svjetski kupci posjete Tjedan mode.

Londonski tjedan mode poznat je po svojoj kreativnosti, no od četiriju modnih glavnih gradova, New Yorka, Parisa i Madrida pokazao se i kao najetičniji.

Ove su godine na Tjednu mode debitirale Sienna Miller i njezina setra Savannah. Dizajnerski duo pokazao je kolekciju Twenty8Twelwe za jesen 2009.

'It djevojka' Daisy Lowe koja je doletjela iz New Yorka kako bi nosila reviju Pam Hogg sigurna je kako će srebrna i metalik odjeća biti hit sezone. Dvadesetogodišnjem modelu najviše se svidjela revija Wiwienne Westwood, a u Londonu je vrijeme provodila s prijateljicom Pixie Geldof.

Ove su godine na Tjednu mode debitirale Sienna Miller i njezina setra Savannah. Dizajnerski duo pokazao je kolekciju Twenty8Twelwe za jesen 2009. Odjeća s piste je kombinacija stilova dviju setara pa su modeli pokazali kožne jakne, uske haljine boemskog stila kombinirane s kristalima ukrašenim kašmirom, nježnim krojem i cvjetnim uzorkom.

U ovoj kolekciji svatko će pronaći nešto za sebe, rekla je Sienna.Usprkos uspjehu modne linije Sienna ne planira zapostaviti glumačku karijeru.

Ne planiram odustati od glume jer obožavam to raditi, no volim i modu, a imam vremena za obje ljubavi, kaže Sienna.

Svoje modele predstavili su Wiwienne Westwood, Julien Macdonald, Luella, Jasper Conran, Paul Smith, Eley Kishimoto, Nicole Farhi, Twenty8Twelwe, Unique, Marc Jacob, PPQ, Charles Anastase, Pam Hogg, Ann-sophie Bach i Paul Costelloe.
 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju