HRPO-4C kako je ime trenutačno najpoznatije manekenke na svijetu, otvorila je japanski Fashion Week. Iako se crnokosa high-tech ljepotica nije kretala graciozno poput njezinih kolegica od krvi i mesa, HRPO-4C uspješno je prošetala modnom pistom

Bio bi to jedan uobičajen tjedan mode da modnom pistom Fashion Weeka u Japanu nije prošetala HRPO-4C, renutačno najpoznatija manekenka na svijetu.

HRPO-4C je humanoidni robot sa savršenim mjerama - visoka je 158 cm, teška je 43 kilograma i svojom debi šetnjom otvorila je Japan Fashion Week.

- Ovo je prvi svjetski humanoidni robot koji hoda na dvije noge i izgledom podsječu na prosječnu mladu Japanku, kazao je Shuji Kajita, direktor izrade humanoidnog robota za Nacionalni institut napredne industrijske znanosti i tehnologije u Japanu.

HRP-4C se nije kretala graciozno poput njezinih kolegica od krvi i mesa, no crnokosa ljepotica izazvala je prave ovacije s obzirom da je bez greške odšetala modnom pistom.

Prema riječima njezinih tvoraca, HRPO-4C nije savršeno, a da bi se kretala i ponašala što više nalik svojim 'živim' kolegicama, trebat će još najmanje dvadeset godina upornog rada.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju