Sinoć je u Varaždinu započeo trodnevni spektakl, Quelle. Fashion. hr. Igor Dobranić, Maja i Petra Špoljar, Ivana Barač, Ana Maria Ricov i Ivica Skoko pred prepunim su gledalištem gradske sportske dvorane Varaždin predstavili kolekcije za jesen/zimu 2009/2010.

Večer je otvorio Igor Dobranić, koji nas je proveo kroz svoju viziju jeseni, na engleskom ladanju. Pistom su prodefilirali modeli izrađeni u crno-bijelim tonovima, ukrašeni romantičnim printovima osušenog cvijeća. Komadi od prozirnog, slojevitog organdija ispod kojeg se nazirao bijeli izgužvani taft, te crni vuneni kaputi prošiveni na tisuću načina, čine okosnicu kolekcije. Krojevi su izuzetno jednostavni bez suvišnih ukrojavanja i rezanja.

Maja i Petra Špoljar su crpile inspiraciju iz stiliziranog cvijeta runolista, kao simbola moći, života i čistoće. Kroz kolekciju se provlači snažan kontrast kolorita, tako da smo imali priliku vidjeti haljine u različitim kombinacijama crvene i bijele, te crne i sive boje. Multifunkcionalnost komada je bazirana na platformi minimalizma i snažne ženstvenosti, uz specifično korištenje kružnog oblika (preko 1000 krugova u kolekciji), koji se na kraju spajaju u jednu cjelinu.

Jedna od najperspektivnijih mladih dizajnerica, Ivana Barač je oduševila sa kolekcijom koja se bavi propitivanjem multifunkcionalnosti. Majice koje jednim potezom patentnog zatvarača postaju jakne, te jesenje suknje koje postaju zimske, pružaju estetsku alternativu koja u kombinaciji sa ostalim predmetima dinamizira sukus zavodljive decentnosti i „street style“ seksipila. Sama mogućnost transformacije kaputa u jaknu i pelerinu i/ili torbu daje ženi ekskluzivnost slobode i nesputanosti odabira prema raspoloženju ili prilici.Ana Marija Ricov je predstavila vrlo nosivu, urbanu kolekciju načinjenu od prirodnih materijala sa naglaskom na pamuku i vuni. Dvadestet četiri modela, u različitim teksturama vune i tkanja, u kombinaciji sa pletivom su dodatno naglašeni kontrastnim bojama i asimetričnim krojevima sa krajnjim ciljem udobnosti za sve poklonike njenog dizajna.
Čast da zatvori prvu večer dobio je jedan od omiljenih dizajnera hrvatskih zvijezda, Ivica Skoko. Sam dizajner, je prije revije dao naznačiti da nam priprema senzacionalnu kolekciju, i nije podbacio. Dvadesetak modela, uglavnom haljina i elegantnih odijela, izrađenih od svile, muslina, čipke i dodacima od perja, je izazvala opće oduševljenje među publikom isprekidani sa vatreno crvenim detaljima kako bi se dodatno dočarao španjolski štih kojim je Skoko inspiriran.

Iz prvog reda revije su između ostali pratili  Ingrid Antičević, Lupino, fotografkinja Mara Bratoš, Maja Blagdan, Tihana Harapin Zalepugin, Loredana Bahorić, Sonja Kovač, Anita Đuzel i mnogi drugi.


Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju