Za pojam "statement" komada u kontekstu mode sigurno ste već čuli. Taj pojam odnosi se na odjeću, obuću ili dodatke efektnog dizajna, komade koji odskaču od prosjeka, vizualno su vrlo upečatljivi i zanimljivi, često i nesvakidašnji.

Galerija Natikače brenda JW Anderson Gumene čizme brenda JW Anderson Mokasine brenda JW Anderson +3 Mlada dama za zagrebačke špice u čizmama s efektnim detaljem

Ponekad se klasični modni komadi ukrašavaju "statement" aplikacijama za jači vizualni dojam, a koliko samo jedan efektan detalj može promijeniti i razigrati kompletan dizajn sjajno dočarava obuća brenda JW Anderson.

Točnije, njihovi modeli s predimenzioniranim zlatnim lancem koji su uspjeli osvojiti trendseterice još tijekom karantene, u vrijeme kada modi nismo pridavali previše pažnje.

Natikače brenda JW Anderson Natikače brenda JW Anderson (Foto: JW Anderson)

Iza ovog brenda lansiranog 2008. godine stoji irski dizajner Jonathan Anderson koji je 2015. postao prvi dizajner kojem je pošlo za rukom u istoj godini osvojiti nagradu Britanskog modnog vijeća za najbolji muški i ženski brend.

Mlada dama u bajkovitim cipelama s orhidejom koje su probudile zagrebačku špicu Y/Project, proljeće/ljeto 2022. Mlada dama u efektnim cipelama iz zajedničke kolekcije brendova Y/Project i Melissa Y/Project x Melissa +3 Y/Project x Melissa

Anderson je u svojim kolekcijama za 2020. godinu prvo predstavio natikače s lancem. Nakon njihove popularnosti izbacio i druge modele obuće s istim detaljem, a ubrzo su ovu ideju posudili i brojni komercijalni modni brendovi.

Gumene čizme brenda JW Anderson Gumene čizme brenda JW Anderson (Foto: JW Anderson)

Mokasine brenda JW Anderson Mokasine brenda JW Anderson (Foto: JW Anderson)

Dokle će trajati popularnost ovakvih modela ne znamo, ali znamo da su vizualno vrlo zanimljivi i plijene pažnju što potvrđuje izdanje jedne mlade dame sa zagrebačke špice.

Mlada dama za zagrebačke špice u čizmama s efektnim detaljem Mlada dama za zagrebačke špice u čizmama s efektnim detaljem (Foto: Josip Moler/Cropix)

Ona je uz kožnate tajice, šareni top i odličan dvobojni baloner nosila bež čizme vojničkog dizajna ukrašene masivnim zlatnim karikama - model brenda DeeZee koji je trenutno rasprodan.

Čizme brenda DeeZee inspirirane modelima Jonathana Andersona Čizme brenda DeeZee inspirirane modelima Jonathana Andersona (Foto: DeeZee)

Mlada dama sa zagrebačke špice u čizmama brenda DeeZee Mlada dama sa zagrebačke špice u čizmama brenda DeeZee (Foto: Josip Moler/Cropix)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju