Toplo vrijeme, zalazak sunca, koktelčići i druženja do dugo u noć. Iako su ljetne noći već same po sebi nešto što izaziva veselje, svake godine tu su brojna događanja koja ih čine još uzbudljivijima i zabavnijima.

 

Galerija Caffe de MAtoš - Matoš u ribičiji Art Park Zagreb Art Park Zagreb Ribnjak +0 Ljetne noći Teatra Exit se već tradicionalno održavaju na vanjskim pozornicama u dvorištu Muzeja za umjetnost i obrt

 Ljetne noći teatra Exit

Kako svi pušemo na hladno kada je riječ o zatvorenim prostorima, teatar Exit svoje je predstave preselio na vanjsku pozornicu, ali ne zbog situacije u kojoj se nalazimo. Naime, Ljetne noći Teatra Exit se već tradicionalno održavaju na vanjskim pozornicama u dvorištu Muzeja za umjetnost i obrt, a ove će se godine odigrati 45 predstava i 23 različita naslova.

Ljetne noći Teatra Exit se već tradicionalno održavaju na vanjskim pozornicama u dvorištu Muzeja za umjetnost i obrt Ljetne noći Teatra Exit se već tradicionalno održavaju na vanjskim pozornicama u dvorištu Muzeja za umjetnost i obrt Foto: PR

Na kazališnim daskama tako ćemo moći vidjeti predstave „Ja, Tata“, „Susjed“, „Pluća“, pretpremijeru i premijeru predstave „Kraljevstvo moje“ pa čak i kultne „Kako misliš mene nema“ i „Shakespear na Exit“.

Svoju ulaznicu možemo nabaviti na stranici ulaznice.hr. Kada se za predstavu odlučimo, odabranu ulaznicu dovoljno je staviti u košaricu i provesti transakciju. Kao popularna, besplatna aplikacija koju odlikuje jednostavnost i brzina plaćanja za provođenje transakcije najbolji način jest KEKS Pay. Plaćamo li ulaznicu putem mobitela, dovoljno je pratiti upute stranice, a nakon odabira KEKS Paya kao načina plaćanja, potrebno je otvoriti istoimenu aplikaciju kojom potvrđujemo svoju kupovinu.

Plaćanje putem računala nešto je drugačije, gdje je prilikom odabira KEKS Paya, potrebno skenirati QR kod koji se pojavi na ekranu kako bismo mogli otvoriti aplikaciju i provesti svoju transakciju. Ona će biti izvršena u roku od 15-ak sekundi bez plaćanja naknade, tako da ćete svoju ulaznicu nabaviti u roku keks.

Plaćanje na pojedinim webshopovima nova je funkcionalnost KEKS Pay aplikacije, a transakcije putem ove aplikacije možemo osim na ulaznice.hr, provoditi i na bazzar.hr, uzishop, shoebedo, biobio, a uskoro će ih biti još.

 
Art Park i Matoš u ribičiji

Art Park Zagreb Art Park Zagreb Foto: Ernest Mazarekić

Svako ljeto Zagreb je poprište brojnih manifestacija, pa tako niti ovo ljetno nije iznimka. Ljudi su željni zabave, i Zagreb to dobro zna. Tako je kao dio stalne postave Art Park- prava mala oaza mira u samom centru grada. Uz opuštenu atmosferu i zanimljive street art crteže možemo se zavaliti u ležaljku, popiti piće, poslušati dobrog DJ-a ili pak u hladovini krošnji Ribnjaka pogledati dokumentarac.

Caffe de MAtoš - Matoš u ribičiji Caffe de MAtoš - Matoš u ribičiji Foto: Ivona Zec

Svega nekoliko metara dalje nalazi se raj za najmlađe, ali i roditelje jer dok njihova djeca trčkaraju bespućima Ribnjaka, oni osvježenje mogu pronaći na jednom od brojnih kućica postavljenih u sklopu Matoša u Ribičiji. Uz bogatu ponudu hrane i pića, ovaj event nudi i bogat program, pa se tako uz dobru glazbu uličnih bendova možemo i dobro nasmijati uz brojne stand-up komičare, a sve možemo ovjekovječiti fotografijama s brojnih photo punktova.

Ljetna pozornica Tuškanac

Kokice u ruci i udobna fotelja. Za neke je upravo ovakav odlazak u kino najbolji način za pogledati dobar holivudski film, no dolaskom ljeta brojna nekomercijalna kina svoje projekcije sele van. Jedno takvo je i Kino Tuškanac koji u ljetnim mjesecima svoj program prebacuje u obližnji amfiteatar gdje možete pogledati filmove različitih žanrova koji će zadovoljiti svačiji ukus.

Organizatori su pripremili bogat program svima nam poznatih filmova poput „Mamma Mia“, „Bilo jednom u Hollywoodu“ ili pak “Parazit“.
Iako smo već na sredini kolovoza, ostatak ovog mjeseca je rezerviran za mnoge poznate naslove u kojima ćete uživati; Corpus Cristi, Mater, O beskraju i Bog postoji, njeno ime je Petrunija. Ulaznice je moguće kupiti na dan projekcije na blagajni ili online na Ulaznice.hr doslovno jednim potezom prsta putem aplikacije KEKS Pay.

Zagrebački vremeplov

Kao mjesto koje obiluje legendama, mitovima i kulturom, Zagrepčani svake godine, pa tako i ove, mogu uživati u manifestaciji Zagrebački vremeplov koji se održava od svibnja pa sve do listopada. Djevojke u dugim haljinama iz prošlog stoljeća, garda na konjima te ljubavne pjesme uličnih svirača omogućuju nam da otputujemo u jednu daleku prošlost grada čijim su ulicama prolazili junaci davno ispisanih djela.
Kako bi oduševili prijatelje koji su vam možda došli u goste ili svoje najmlađe, svake nedjelje od Kaptola do Tkalče, održava se ceremonija postrojavanja pješačkog postroja, konjice, pregleda naoružanja i otpust stražara.

Ljeto na Štrosu

Među brojnim događanjima koja su se posljednjih mjeseci otkazivala, u prvom redu bili su koncerti i veća okupljanja. No dolaskom ljeta kada se aktivnosti prebacuju u vanjski prostor, polako se i to vraća u normalu. Ljeto na Štrosu tako nudi bogat glazbeni program koji će kvalitetnom glazbom iz 50-ih,60-ih i drugih žanrova i doba, probuditi pravog nostalgičara u nama.

No, glazba nije jedino što nas tjera da posjetimo ovo divno mjesto. Tu se odvijaju i razne druge stvari poput izložbe likovnih instalacija i slika koje možemo i sami nabaviti, a možemo nešto i prigristi.

Ovo romantično mjesto koje Zagrebu daje onaj pariški štih jednostavno će natjerati osmijeh na lice, a tijelo povesti u laganom ritmu starih pjesama.

 

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju