Brza i jednostavna priprema, osvježavajući učinak, a da je pritom i prijatelj naše vitke linije, ono je što se traži od ljetnog pića. Ne propustite se opskrbiti energijom i osvježiti se


Čak 50 najbržih čitateljica i čitatelja koji su točno odgovorili na tri jednostavna pitanja u kvizu znanja i brzine osvojili su nagradne pakete koji sadrže Cedevitine proizvode (Cedevita okus limun i Cedevita okus naranča s 35% manje šećera u napitku). Više o nagradnom kvizu pročitajte u njegovom pravilniku.

Imena dobitnika su: Biserka Polović, Andreja Tuskan, Nada Vidaic, Danijela Lukac, Marija Gega, Danijela Duić, Petra Landripet, Mirjana Plecas, Ramona Topalović, Josipa Medved, Mihaela Bogut, Luka Vidaković, Marko Lukac, Bozo Vidaković, Dijana Mocan, Darko Vidaković, Danijela Jarčević, Kata Kalcina, Tamara Franjevic, Helena Kokan, Marina Kucinic, Anđela Kovačević, Nikolina Vidaković, Ivano Topalović, Ksenija Gortan, Danijela Pastrovic, Arabela Novak Đura, Bozena Mitrovic, Zdravko Topalovic, Ksenija Cajzek, Marina Belak, Marija Kunac, Maja Biondic Petricevic, Andrija Polović, Gordana Brezovecki, Dunja Tomić, Dijana Cacic Komadina, Marija Badanjak Šegan, Tihana Matika, Goranka Hajdin Pribanic, Zvjezdana Badalic, Dragica Vidaković, Jelena Kalcina, Ivan Vidaic, Lana Gugic, Mihael Lukac, Tena Lukac, Karlo Vidaić, Dragica Topalovic i Jelica Vuk.

Ljeti moramo unositi što više tekućine u naš organizam, ako bi se osvježili i spriječili dehidraciju, a pri tom su gazirana slatka pića prilično nepoželjna. Donosimo vam par ideja kako tijekom vrućih ljetnih dana ugasiti žeđ, a pritom paziti na liniju.

1. Aromatizirana voda

Za one koje ne vole piti običnu vodu, odličan je izbor voda s okusom koju ste sami pripremili. Limun, borovnice, naranča, listići mente, stručak ružmarina ili majčine dušice te đumbir samo su neke od namirnica koje će vašu vodu učiniti zanimljivijom i osvježiti vas tijekom vrućeg ljetnog dana, a okus možete prilagoditi vašim željama. Aromatizirana voda ne samo da odlično izgleda nego je i odličnog okusa što će vas potaknuti da je pijete puno više nego običnu vodu. Ostavite je kratko u zamrzivaču i spremna je za plažu do koje će taman biti spremna za ispijanje.

2. Piće iz djetinjstva

Omiljeno ljetno piće za mnoge je Cedevita, uz brzu i jednostavnu pripremu i brojne osvježavajuće okuse, s ovim napitkom sigurno ćete ugasiti žeđ i opskrbiti se vitaminima tijekom morskih aktivnosti ili izležavanja u hladovini. One koji dodatno žele pripaziti na unos šećera, razveselit će vijest da od sada mogu uživati u poznatim okusima limuna i naranče uz Cedevitu s 35% manje šećera. U novom izdanju legendarnog napitka smanjen je udio šećera i dodano sladilo steviol glikozid iz ekstrakta lista stevije. Što to znači? Pa to znači da napitak sada ima smanjenu energetsku vrijednost, ali da napitak i dalje sadrži 9 vitamina!
Budite brzi, ugasite žeđ i opskrbite se vitaminima, a za vašu vitku liniju pobrinut će se Cedevita.

3. Osvježavajući napitak od jogurta - Lassi

Za sve one koji vole iskušavati nove, zanimljive okuse predlažemo rashlađivanje egzotičnim lassijem, tradicionalnim indijskim napitkom koji se spominje čak u Vedama. Dolazi u dvije varijante; slatkoj i slanoj, no obje se pripremaju na bazi mlijeka, jogurta i začina. U slatkoj varijanti kiselost jogurta izbalansirana je medom i slatkim voćem poput manga te dodacima poput ružine vodice i šafrana.

Poslužuje se vrlo hladan, pa ljeti, kada su vrućine nesnosne, mnogi Indijci uživaju u finom lassiju umjesto obroka. Postoji bezbroj varijacija ovog pića i svatko ljubomorno čuva recept. Kao bazu u plastičnoj čaši pomiješajte dvije čaše jogurta, jednu čašu kokosovog ili kravljeg mlijeka, prstohvat kardamoma i nekoliko listića mente, zasladite medom ili javorovim sirupom po želji, a za dodatke iskoristite ljetno voće poput breskvi, borovnica, dinje, malina i slično.

Razradite štapnim mikserom u pjenasto piće i uživajte u ukusnom napitku koji će djelovati osvježavajuće, ali zahvaljujući probiotičkim bakterijama i kalciju, i blagotvorno za zdravlje.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju