Dovoljno je pogledati svoje stare fotografije kako bismo osvijestili koliko se moda mijenja iz godine u godinu, iz sezone u sezonu. Danas smo se odlučili prisjetiti kako su izgledala street style izdanja iz ljeta 2014. godine i provjeriti koliko su se uistinu trendovi promijenili u posljednjih osam godina.

Galerija Ljetna street style izdanja iz 2015. godine - 1 Ljetna street style izdanja iz 2015. godine - 2 Ljetna street style izdanja iz 2015. godine - 3 +11 Ljetno street style izdanje iz 2015. godine

U arhivi smo pronašli fotografije ljetne zagrebačke špice i već na prvi pogled uočili kako su Zagrepčanke tada obožavale nositi čizme i gležnjače usred srpnja i kolovoza.

Ljetna street style izdanja iz 2015. godine - 4 Ljetno street style izdanje iz 2015. godine (Foto: Slaven Janđel/Zadovoljna.hr)

I najpopularnije svjetske modne trendseterice tog doba tada su obožavale nositi čizmice u kombinaciji s ljetnim haljinicama, pa su se i domaće ljubiteljice mode odlučile isprobati taj trend, inspirirane njihovim izdanjima.

Ljetna street style izdanja iz 2015. godine - 11 Ljetno street style izdanje iz 2015. godine (Foto: Slaven Janđel/Zadovoljna.hr)

Kao i obično, na zagrebačkoj špici tada smo mogli vidjeti street style kombinacije u raznim stilovima. Od ležernih sportskih izdanja i korporativne klasike do odličnih damskih kombinacija - nosilo se sve.

Ljetna street style izdanja iz 2015. godine - 14 Ljetno street style izdanje iz 2015. godine (Foto: Slaven Janđel/Zadovoljna.hr)

U usporedbi s odjevnim komadima koje danas viđamo u centru glavnoga grada, tadašnja izdanja bila su puno neutralnija što se tiče boja. Danas na špici definitivno viđamo puno više šarenila i modnih eksperimenata, što dokazuje kako su Zagrepčanke definitivno postale modno odvažnije.

Zavirite u galeriju i pogledajte što se nosilo na zagrebačkoj špici prije osam godina.

Ljetna street style izdanja iz 2015. godine - 8 Ljetno street style izdanje iz 2015. godine (Foto: Slaven Janđel/Zadovoljna.hr)

30 zagrebačkih street style izdanja u kojima vladaju traperice Traperice u street style izdanjima iz Zagreba - 1 Traperice u street style izdanjima iz Zagreba - 4 Traperice u street style izdanjima iz Zagreba - 10 +23 Traperice u street style izdanjima iz Zagreba - 7

Modna inspiracija: 30 zagrebačkih street style izdanja stvorenih za posao Zagrebačka street style izdanja stvorena za posao - 2 Zagrebačka street style izdanja stvorena za posao - 3 Zagrebačka street style izdanja stvorena za posao - 4 +23 Zagrebačka street style izdanja stvorena za posao - 5

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju