Ranko Rajović, jedan od najvećih autoriteta za odgoj i obrazovanje na ovim prostorima i autor NTC programa, ovoga ljeta organizira ljetni kamp u Dugoj uvali u kojem će djeca učiti kroz igru, istraživati floru i faunu, pričati zagonetne priče uz logorsku vatru, tragati za "gusarskim blagom" i stvarati nezaboravne uspomene.

Galerija Ljetni NTC kamp za djecu održava se u Dugoj uvali - 3 Ljetni NTC kamp za djecu održava se u Dugoj uvali - 9 Ljetni NTC kamp za djecu održava se u Dugoj uvali - 5 +5 Ljetni NTC kamp za djecu održava se u Dugoj uvali

Ljetni NTC kamp, koji se održava od 17. do 22. srpnja u Dugoj uvali, pruža intelektualno izazovne sadržaje i aktivnost, koje djetetu na kreativan i drugačiji način omogućavaju usvajanje novih vještina učenja.

Kamp osigurava interaktivan, zabavan i motivirajući način učenja kroz igru pod vodstvom dr. Ranka Rajovića i NTC predavača. Dijete dok se igra, uči kako učiti i još bolje pamtiti okruženo prirodom te upoznaje tehnike koncentracije koje pomažu prilikom učenja. Tijekom kampa dr. Rajović radit će s djecom zajedno s ostalim članovima NTC tima.

Ranko Rajović, jedan od najvećih autoriteta za odgoj i obrazovanje na ovim prostorima i autor NTC programa, ovoga ljeta organizira ljetni kamp u Dugoj uvali u kojem će djeca učiti kroz igru, istraživati floru i faunu, pričati zagonetne priče uz logorsku vatru, tragati za 'gusarskim blagom' i stvarati nezaboravne uspomene



Cijena aranžmana po djetetu iznosi 2180 kuna, a za drugo dijete iz iste obitelji dobiva se popust od 180 kuna.

Cijena aranžmana uključuje:
- prijevoz iz Zagreba, Karlovca i Rijeke
- 5 noćenja u višekrevetnim sobama u hostelu Cvrčak 24 kilometara od Pule
- puni pansion – doručak, ručak, užina, večera
- NTC radionice i poligon prema NTC programu
- potrošni radni materijal (radne bilježnice za NTC radionice i majica)
- zabavni i sportski sadržaji po NTC programu

Informacije o ljetnom NTC kampu i prijave mogu se naći na stranici www.ntcucenje.com/ntc-kamp ili ih možete dobiti ako se javite na e-adresu kamp.hr@ntcucenje.com.

Autor NTC programa dr. Ranko Rajović predaje na pedagoškom fakultetu u četiri države (neuroznanost u obrazovanju) i suradnik je UNICEF-a za rano obrazovanje.

Za uspješno učenje važan je kognitivni, motorički i psihosocijalni razvoj djeteta. Znanstveno je dokazana njihova povezanost, što znači da uspjeh u jednom području potiče razvoj u drugom. NTC kamp svojim brojnim sadržajima baziranim u šest dana obuhvaća sva područja kombinirajući dobru zabavu, druženje, kreativnost, učenje, istraživanje, usvajanje znanja o prirodi i snalaženje u njoj, sudjelovanje u brojnim sportskim aktivnostima, stvaranju vlastite igre i natjecanje u njima.

Kognitivnim vježbama djeca usvajaju različite tehnike učenja, tehnike pamćenja i koncentracije koje će ih naučiti aktivnom učenju. Motorički rast i razvoj kao i senzorička integracija bitni su za učenje jer se kretanjem aktiviraju određena područja mozga važna za učenje. Kroz program vježbi radimo na integraciji lijeve i desne hemisfere mozga, čime se postiže veća koncentracija i usredotočenost prilikom učenja. Osim aktiviranja mozga, vježbanje pozitivno djeluje na razvoj motoričkih sposobnosti te bolju opskrbu organizma kisikom.

Ljetni NTC kamp omogućava djeci da upoznaju svijet oko sebe, unapređuju međusobnu komunikaciju, usvajaju znanja o prirodi i snalaženje u njoj, jačaju istraživački duh i motoričke vještine kroz segmente:

- NTC radionice “Učenje je igra”
- NTC poligon spretnosti
- noćna šetnja
- orijentacija u prirodi
- zagonetne priče uz logorsku vatru
- sportske aktivnosti
- jutarnja gimnastika
- istraživanje i učenje flore i faune
- upoznavanje oblaka
- traganje za “gusarskim blagom”
- olimpijada
- odlazak na plažu

Ljetni NTC kamp za djecu održava se u Dugoj uvali - 7 U Ljetnom NTC kampu igra se i gumi-gumi (Foto: NTC sistem učenja)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju