Intimno zdravlje može biti ugroženo zbog niza faktora, ali mokri kupaći kostimi, kupanje u moru mogu dodatno pogoršati simpotme. Najčešći su svrbež i peckanje, a ako želite provesti bezbrižno ljeto bez ovih neželjenih pojava važno je da održavate vaginalnu mikrobiotu.

Vaginalnu mikrofloru čine mikroorganizami rodnice, a predstavlja prirodan mehanizam zaštite od naseljavanja štetnih mikroorganizama. Narušena vaginalna mikrobiota podloga je za razvoj infekcija.

Svoje intimno zdravlje i vaginalnu mikrobiotu možete obnoviti uz pomoć proizvoda kojem vjeruje najviše žena*.

Nisu sve bakterijske kulture iste

Vrlo malen broj bakterijskih kultura ima sposobnost naseljavanja sluznice rodnice. Zato bakterijsku kulturu treba pažljivo odabrati i koristiti je dovoljno dugo da stabilizira vaginalnu mikrobiotu i tako pomogne u sprečavanju ponavljanja infekcije.

Ispitivanja pokazuju da je dodatak s izabranim bakterijskim kulturama potrebno koristiti najmanje mjesec dana. Za obranu od štetnih bakterija vrlo je važna prisutnost laktobacila u debelom crijevu, koji će kolonizirati rodnicu i održavati vaginalnu mikrobiotu zdravom.

Također, vaginalne infekcije jedan su od najčešćih problema s kojima se susreću spolno aktivne žene. Nastaju kada obrambeni mehanizmi rodnice zakažu. Tada se smanji broj „dobrih” bakterija i poveća broj „štetnih” mikroorganizama.

Lactogyn Lactogyn Foto: Lactogyn

Iznimno je važno liječiti ove upale i osigurati unos „dobrih“ bakterija jer je u protivnome moguć razvoj komplikacija poput steriliteta, upale zdjeličnih organa, prijevremenog poroda i sl. U razdoblju od četiri do šest tjedana nakon liječenja vaginalna kandidijaza ponavlja se u 20 – 40 % slučajeva. Iz tog je razloga, uz liječenje akutne infekcije, važno oporaviti vaginalnu mikrobiotu.

Vaginalno zdravlje Vaginalno zdravlje Foto: Getty Images

Uz Lactogyn kapsule možete osigurajte bogatstvo dobrih bakterija važnih za intimno zdravlje. To su prve oralne kapsule s pažljivo odabranim i klinički ispitanim bakterijskim kulturama visokospecifičnim za vaginalnu mikrobiotu, Lactobacillus rhamnosus, GR-1® i Lactobacillus reuteri, RC-14® izoliranim iz zdrave vaginalne mikrobiote žene.

Povećavaju broj laktobacila u rodnici i debelom crijevu važnih za ravnotežu vaginalne mikrobiote. Oralne kapsule potrebno je koristiti minimalno četiri tjedna. Sigurne su za trudnice i dojilje.

Oralne kapsule dobro je uzimati za vrijeme:

• liječenja genitalnih infekcija (uz antibiotik s vremenskim razmakom od najmanje 3h ili antimikotik)
• uz kontracepcijsku terapiju
• kod ponavljajućih vaginalnih infekcija
• kod stanja koja narušavaju otpornost organizma i stabilnost vaginalne mikrobiote

Lactogyn oralne kapsule Lactogyn oralne kapsule (Foto: Lactogyn)

Lactogyn je cjelovita linija proizvoda za njegu i zaštitu intimog zdravlja žene. Linija obuhvaća oralne kapsule, vagitorije, gel i sapun za intimnu njegu. Namijenjen je ženama reproduktivne dobi te ženama u menopauzi i perimenopauzi.

*u kategoriji proizvoda za intimno zdravlje žene, izvor: IQVIA HR, 01/2023

 

Nova StudioSadržaj je napravljen u produkciji Nova Studija, native tima Nove TV, u suradnji s partnerom Lactogyn po najvišim profesionalnim standardima.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju