Kako svoju okućnicu počinje uređivati već krajem veljače, Ljiljana Kristić iz Bjelavića u Bosni i Hercegovini svibanj dočekuje s dvorištem punim raznovrsnog prelijepog cvijeća. Još dok je trajala zima Ljiljana je uredila šarmantni mini cvjetnjak, a sada je tu i mnoštvo drugog šarenog cvijeća i bilja – prava mala idila.

Svoj mini cvjetnjak Ljiljana Kristić složila je od kamenja posloženog tako da tvori oblik trokuta te u njega zasadila jaglace i maćuhice. Tako je nastala mala cvjetna rapsodija u ljubičastoj, žutoj i nekoliko nijansa crvene boje, a Ljiljaninu cvjetnjaku dodatni šarm daje polegnuta tegla, pa se čini kao da se cvijeće izlijeva iz nje.

dvorištu Ljiljana ima puno raznovrsnog cvijeća, razne jaglace i maćuhice, irise, zumbule, karanfile, prkos, gospin plašt, narcise, rododendron, azaleju, tri vrste jasmina, magnolije... Još kad procvjetaju gladiole i ljiljani, Ljiljanino najdraže cvijeće čije ime nosi, ljepoti njezina dvorišta neće biti kraja. Za uređenje i održavanje tako lijepog dvorišta treba izdvojiti i vremena, ali kada se ima volje, ništa nije teško.

Slika nije dostupna Kuća u Donjoj Stubici u kojoj bi se ljubitelji orhideja osjećali kao u rajskom vrtu

U dvorištu svaki dan provodim dva-tri sata, a kada treba plijeviti travu, i više, otkriva Ljiljana. Lijepo uređeno dvorište puno joj znači, za nju je to odmor za oči i dušu, pa onda i ljepota boja i života.

Ponosna sam na svaki kutak svoga dvorišta i cvjetnjaka, a najponosnija sam na svoje ljiljane (jer nosimo isto ime) koji cvjetaju krajem lipnja. Oni su moja ljepota i ponos, ističe Ljiljana Kristić iz Bjelavića u BiH.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju