Kad se pogledate u ogledalo, vidite preveliku pozadinu, kvrgava koljena, smiješne nožne prste, celulit i tako dalje (lista nedostataka može biti i podugačka)? No, zanimljivo je što istovremeno muškarac vidi na vašem tijelu

Dok vi na sebi zapažate detalje za koje mislite da su nepodnošljivi i kako bi vam trebao plastični kirurg, muškarac koji vas voli vidi u vama seks bombu. Muški spol naime ne primjećuje detalje i vide vas u cjelini, baš kao što često niti ne primjećuju npr. nijansu boje pločica u kuhinji ili kroj vaše haljine (bitno im je samo da u njoj dobro izgledate).

Pitate li nekog muškarca koji fizički atributi ga najviše privlače na njegovoj djevojci, vjerojatno će se njegove moždane vijuge prilično namučiti u smišljanju odgovora. Pitate li svog partnera što mu je najviše seksi na vama i vidjet ćete o čemu pričamo. Frajeri naime ni sami često ne znaju definirati što ih to najviše privlači na ženskom tijelu, a detalje koje vi primjećujete na sebi oni mogu uopće ne registrirati.

Jednom muškarcu gotovo je nemoguće na ženskom tijelu primijetiti bilo koje druge dijelove tijela osim onih koji govore: ja sam žena

Muškarci vide žensko tijelo na tri načina (a niti jedan nije ni malo sličan onome kako vi vidite sebe):

1. Vide što vas čini ženstvenom (vide dobre strane)
Kad vas gledaju, odmah primijete vaše atribute koji vas razlikuju od muškarca odnosno koji su baš karakteristike ženskog tijela. Grudi, bokovi, stražnjica, obline... Čak i način na koji hodate. Jednom muškarcu gotovo je nemoguće na ženskom tijelu primijetiti bilo koje druge dijelove tijela osim onih koji govore: ja sam žena.

Dakle, na toj listi se na nalaze predugački drugi nožni prsti, celulit, strije, ožiljci, kvrgava koljena i slični nedostaci kojih se vi možda grozite.

2. Primjećuje što vas čini jedinstvenom

Vaš preveliki razmak između prednjih zuba njemu može biti šarmantan. Dok vama opada raspoloženje dok razmišljate o vašoj predebeloj stražnjici, njemu se temperatira diže samo dok pogleda vašu pozadinu u gaćicama. Mislite li da su vam usnice pretanke? On obožava vaš osmijeh i ne razmišlja u ovakvom stilu: „Oh, usnice su joj malo pretanke“.

Za dijelove tijela za koje vi mislite da je najbolje da ih nitko ne vidi, on misli kao nešto što vas čini jedinstvenom, možda i slatkim detaljima, a nikako ružnim.

3. Opaža ono na što stalno skrećete pozornost
Ako se konstantno žalite na svoje tijelo, pokazujete mu otvoreno nezadovoljstvo svojim izgledom i zračite imidžom očajnice, to bi moglo malo poljuljati njegovu želju, odnosno odbiti ga. Dok on razmišlja kako cijeli dan nije imao prilike dirati vaše tijelo, a vi mu, kad konačno bude u toj prilici, kažete „Izgledam kao balon“, time smanjujete njegovu želju i kvarite romantiku.

Djeluje i obrnuto, zato – volite svoje tijelo i zračite pozitivom prema vlastitom tijelu, skinite se bez srama čak i ako vam se čini da vam trbuh izgleda kao da ste progutali lopticu, guza kao velika lopta ili noge kao dvije čačkalice.

Zapamtite, muškarci vole prirodno žensko tijelo, a ne „savršene“ djevojke iz časopisa ili jumbo plakata, besprijekornih proporcija i kože. Naravno, želite zbog sebe izgledati i osjećati se što zdravije i ljepše. No, u međuvremenu, nemojte dozvoliti da vas vaši kompleksi udalje od frajera. Zaslužujete svu pažnju i divljenje koje vam on pokazuje.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju