Muškarci u braku obično svojim prijateljima prigovaraju oko istih stvari. Otkrijte koje ih stvari najviše muče i kako riješiti bračne razmirice


1. Doživljavate ih kao bankomat ili majstora za kućne popravke

Muškarci se žele osjećati cijenjeno, osobito nakon što su došli sa stresnog posla. Ne, trenutak kad prođu kroz ulazna vrata nije vrijeme da im date popis stvari koje trebaju kupiti u trgovini ili odmah napraviti u domu.

Bračni terapeuti savjetuju tridesetminutnu međuzonu u kojoj će se muškarac prilagoditi na dolazak kući, a žena na njegov povratak u obiteljsko gnijezdo.

2. Prestali ste raditi zabavne aktivnosti
Dok ste 'hodali' dijelili ste ljubav prema sportu, kuhanju, kukičanju ili čitanju knjiga? Muškarci ne vole kada brak ukine zabavu u njihovim životima. Da, oni imaju prijatelje s kojima mogu otići na nogomet ili pivo, ali voljeli bi kada biste zajedno uživali u nekoj zabavnoj aktivnosti.

Terapeuti savjetuju da dogovorite jedan dan u tjednu ili mjesecu kada ćete se posvetiti upravo tome.

Muškarci nisu samo bankomati i kućni majstori. I oni se vole osjećati cijenjeno

3. Žude za razgovorima koje se ne tiču 'samo djece'
Naravno da su djeca centar vašeg svijeta, ali to ne znači da sto posto vremena trebate razgovarati o njima.

Muškaraci bi preferirali kada biste s vremena na vrijeme porazgovarali o novim idejama, planovima i ciljevima, ma čak i nekom glupom videu na youtubeu – i to po mogućnosti nakon što djeca odu na spavanje.

4. Žele više seksa
U početnoj fazi veze niste mogli skinuti ruke jedno sa drugoga, ali sada prolaze mjeseci bez strastvenog zanosa među plahtama? U dugogodišnjem braku to je posve normalno. No imajte na umu da je muškarčev libido lako ukrotiva zvijer ako se odvoji slobodno vrijeme za putene užitke.

Angažirajte baka-servis, opustite se u kupki i prepoustite senzualnom istraživanju.

5. Mnogo radi
Linije između klasične podjele poslova na ženske i muške davnih su dana izbrisane. Muškarci generalno nemaju problema s ženom koja ima karijeru izvan okvira kuće, ali ih beskrajno živcira ako rade 'po cijele dane' ili nose posao kući. 

Ovaj je problem 'najteže' riješiti, ali nije nerješiv. Važno je uravnotežiti potrebe privatnog i poslovnog, te zajedno s partnerom dogovoriti granice. Primjerice, zabraniti si provjeravanje poslovnih e-mailova nakon 19 sati.
 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju