Oskudna odjeća, visoke temperature i višak slobodnog vremena glavni su pokretači libida na ljetovanju. Prije nego što šmugnete u kakvu skrivenu uvalu sa svojim partnerom pročitajte kakve vas sve opasnosti čekaju na otvorenom

1. Prezervativi s 'greškom'
Visoke temperature tijekom ljeta, a posebnice one saharske u zatvorenom automobilu, naškodit će zdravlju ljudi i kućnih ljubimaca, pokvarit će zaboravljenu hranu u gepeku, a mogle bi uništiti i prezervative ostavljene u pretincu za dokumente. Želite li biti sigurni da kondomi obavljaju svoju funkciju zaštite od spolno prenosivih bolesti i začeća, ljeti ih pohranjujte na hladna mjesta.

2. Neudobne poze
Seks na otvorenom na kakvoj plaži ili u šumici mnogim ženama zvuči dobro samo u teoriji. Trenje kože o pjesak ili šljunak koji se može zavući na kojekakva mjesta ili oslanjanje o koru nekog drveta dovest će do neugodnih 'opeklina' koje će ženu spriječiti da uživa u čulnim zadovoljstvima. Postoji razlog zašto smo izumili krevet, plahte i druga moderna pomagala.

3. Ubodi…komaraca
Prepuštanje strastima na kakvoj livadi ili u šumarku teže je ako baš ove sezone 'privlačite' komarce. Uz to zelenilo krije i brojne druge insekte koji mogu nanijeti mnogo štete vašem tijelu. Klonite se neprohodanih prirodnih biserčića i niskog raslinja jer se ovdje skrivaju krpelji, koji vole vlažna predjela na tijelu.

4. Bakterije u vodi
Predigra u bazenu zvuči fantastično, no nemojte se nagi pretjerano zadržavati u ovom potencijalnom žarištu infekcija. Istina, bazeni bi trebali biti klorirani, no mogu biti puni bakterija koji će lakše prodrijeti u vaš organizam preko nadražene kože. Još veća opasnost krije se u prirodnim izvorima osvježenja poput mora, rijeka i jezera.

5. Ljetna higijena
Znoj na ispreplatenim tijelima možda izgleda dobro na filmu, ali u stvarnosti odbija mnoge žene. Ljeti je još prisutniji jer pijemo velike količine vode i drugih tekućina. Ako je znojenje popraćeno i neugodnim mirisima velika je vjerojatnost da će vas higijena spriječiti u ostvarivanju strastvenih želja. 

6. Sunčane opekline
Pronašli ste uvalu skrivenu od znatiželjnih pogleda i mislite da je odbacivanje krpica odlično rješenje? Nemojte zaboraviti na 'kupanje' u kremi za sunčanje s visokim zaštitnim faktorom prije nego što se prepustite strastima. Ona će vas zaštiti od štetnih UV zračenja, ali i eventualnih opeklina.

7. Napor za srce
Seks na otvorenom je 'zabranjeno voće' i kao takvo donosi sa sobom dozu opasnosti. U želji da parovi ne budu uhvaćeni u djelu partneri se obično prepuštaju brzoj izmjeni strasti, koja je popraćena agresivnim kucanjem srca i brzim disanjem. Visoke temperature dodatno će opteretiti srce pa je bolje prepustiti se nježnim putenim igrama – u dubokoj hladovini.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju