Neki od najvećih holivudskih zavodnika svih vremena morali su dobro skrivati svoju veliku tajnu. Iako ih se vezalo uz brojne prelijepe glumice s kojima su čak i stupali u brak, oni su zapravo voljeli - muškarce.

Galerija Rock Hudson s kolegicom Elizabeth Taylor koja je potvrdila da je glumac bio gay Tab Hunter i Natalie Wood na plakatu za film The Burning Hills Cary Grant i Randolph Scott u pjevačkom zanosu +3 Cary Grant

Holivudski studiji s kojima su potpisivali stroge ugovore prisiljavali su ih na dvostruki život u kojem je bilo mjesta samo za žene, u većini slučajeva one koje bi za njih odabrao upravo studio.

Tako je Rock Hudson početkom 60-ih na premijere i dodjele nagrada dolazio ruku pod ruku s raznim ljepoticama, ali i u društvu svog dečka koji je također imao žensku pratnju.

Nitko sa zrnom soli u glavi tada nije izlazio iz ormara. To je bila smrt za karijeru. Svi smo se pretvarali da smo heteroseksualci. Jednom smo na premijeri sreli Paula Newmana i njegovu suprugu Joanne Woodward. Pogledao nas je i nasmijao se. Na njegovom licu pročitao sam da zna kako smo Rock i ja ovdje zajedno. Svi smo se tome smijali, otkrio je Lee Garlington za kojeg je Hudson jednom prilikom rekao da je ljubav njegovog života.

Rock Hudson i Ursula Thiess Rock Hudson i Ursula Thiess (Foto: Guliver/CoverImages)

Sredinom 50-ih magazin Confidential najavio je Hudsonovom agentu Henryju Willsonu da će objaviti priču o njegovoj homoseksualnosti, ali Willson je uspio zaustaviti objavljivanje otkrivši im povjerljive informacije o svoja druga dva klijenta.

Tab Hunter Tab Hunter (Foto: Guliver/CoverImages)

Jedan od njih bio je Tab Hunter. Plavooki i plavokosi ljepotan bio je jedna od prvih velikih teen zvijezdi u SAD-u, slika i prilika zgodnog dečka iz susjedstva te simbol američke muževnosti.

Na vrhuncu karijere mediji su pisali o njegovim vezama s Natalie Wood i Debbie Reynolds, ali Tab je kasnije u dokumentarcu "Tab Hunter Confidential" otkrio kako su te veze bile namještene. Bio je gay u vrijeme kada je holivudska mašinerija bila neprijateljski nastrojena prema homoseksualcima. Također je morao skrivati svoju seksualnost kao i veze s glumcem Anthonyjem Perkinsom te klizačem Ronnijem Robertsonom.

Cary Grant i Randolph Scott u pjevačkom zanosu Cary Grant i Randolph Scott u pjevačkom zanosu (Foto: Guliver/CoverImages)

Svoju vezu skrivali su i Cary Grant i Randolph Scott. Slavni glumci upoznali su se 1932. godine na setu filma "Hot Saturday". Nedugo nakon toga počeli su živjeti zajedno te 12 godina dijelili su kuću u Santa Monici i rezidenciju u Los Angelesu.

Grantu je studio Paramount 1934. godine naredio da se oženi za Virginiju Cherril, ali brak je potrajao samo 13 mjeseci i Cary se vratio suživotu sa Scottom.

Jedan od rijetkih glumaca koji nije skrivao činjenicu da ga privlače i muškarci bio je Marlon Brando. Holivudska urbana legenda kaže da je odbio Sophiju Loren i Elizabeth Taylor, ali ne i Rocka Hudsona i Jamesa Deana.

Baš kao i velik broj muškaraca i ja sam imao homoseksualna iskustva. Ne sramim se toga. Nikada nisam obraćao puno pažnje na to što ljudi misle o meni, ali ako postoji netko tko je uvjeren da smo Jack Nicholson i ja ljubavnici – neka nastave vjerovati u to. Meni je to zabavno, kazao je Brando 1976. godine u jednom intervjuu.

Marlon Brando Marlon Brando (Foto: Guliver/CoverImages)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju