Ponekad je dobro poslušati one starije, mudrije i iskusnije od nas samih. Kada je u pitanju ljubav, nije loše obratiti pozornost na savjete onih koji su u sretnim i stabilnim vezama već godinama.

Ako ste na početku veze ili braka, ako vas brinu određene stvari, ako ne znate radite li sve kako treba, možda vam pomognu savjeti onih koji su u sretnim brakovima koji traju 20 i više godina. Njih deset izdvojili smo u nastavku.

Savjeti parova koji su u sretnim brakovima 20 i više godina:

  • Uvijek činite sve što je potrebno kako bi komunikacija ostala otvorena. Kada razgovor ne funckionira, pošaljite em-mail, SMS pa čak i pismo. (U braku 26 godina)
  • Nemojte prestati raditi male stvari koje ste zajedno radili kad ste tek počeli izlaziti na spojeve. Mi smo voljeli plesati i sada još uvijek pronalazimo vrijeme za zajednički ples, čak i ako je to samo u kuhinji dok pripremamo večeru. (U braku 22 godine)
  • Ključ našeg braka je u tome da smo naučili kada se povući i dati drugoj osobi prostora. Tijekom svađe u nekom trenutku dođete do stanja u kojem je najbolje otići i ohladiti se. Ako nastavite sa svađom, doći će do eksplozije. (U braku 21 godinu)
  • Kada se vjenčate, lako je o sebi početi razmišljati kao o jednoj polovici para. Međutim, važno je ostati individua. Uostalom, to je ono što je vašeg supružnika privuklo k vama. (U braku 22 godine)
  • Stres je često uzrok svađa i lako je okriviti supružnika za problem. Umjesto toga, naučite prepoznati što vas stvarno muči i pokušajte se ne iskaljivati na drugoj strani. (U braku 32 godine)
  • Nemojte samo pretpostavljati da druga strana zna da cijenite ono što radi. Recite hvala za male stvari. Zbog toga ćete se svakodnevno osjećati cijenjenim. (U braku 22 godine)
  • Nastojimo ostati pristojni jednom prema drugome. Puno ugađanja i zahvaljivanja je tu. Sitnice su te koje su bitne ( U braku 20 godina)
  • Naučili smo jednom drugome dopustiti da budemo u pravu i to priznati. Ne možete biti i niste vi uvijek u pravu, a kada to shvatite bit ćete sretniji. Reći "imaš pravo" puno pomaže. Ključan je i ton, ironija se ne računa. ( U braku 21 godinu)

Uzrok vikend-svađa su neusklađena očekivanja Svađate li se i vi tada više? Dva dana u tjednu u kojima se parovi češće sukobljavaju

Par na dan vjenčanja 20 stvari koje morate raščistiti same sa sobom prije stupanja u brak

  • Imamo pravilo da nikad jedno drugome ne govorimo jesam ti rekao/rekla. Ponekad je teško pregristi jezik, ali vrijedi. ( U braku 24 godine)
  • Samo poštujte jedno drugo. Stvarno je toliko jednostavno. ( U braku 27 godina)

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju