Prema vlastitom priznanju, Jennifer Aniston željela je samo jedno nakon završetka serije "Prijatelji" - bebu s tadašnjim suprugom Bradom Pittom.

Jen, kada sve ovo bude gotovo, želiš li ići doma i imati djecu? upitala ju je Oprah u legendarnom intervjuu na setu serije uoči kraja posljednje sezone.

Da, to ću napraviti, odgovorila joj je glumica sa znakovitim smiješkom i sjajem u očima.

Hoćeš li to napraviti čim završi serija? inzistirala je Oprah na detaljnijem objašnjenju.

Ma napravit ću ih odmah, ovdje u garderobi, našalila se Jennifer.

Poznavatelji jedne od najvećih modernih holivudskih ljubavnih bajki dobro znaju što se potom dogodilo.

Prijatelji su završili u rujnu 2003. godine, a nekoliko mjeseci kasnije Brad je započeo snimanje filma Gospodin i gospođa Smith, koji će u potpunosti promijeniti njihov život.

Pretpostavimo sada na trenutak da nam Jennifer nije lagala i da je stvarno željela Bradovu djecu. Dok je ona sjedila doma i maštala o osnivanju obitelji, Brad se na setu zbližio s Angelinom Jolie. Svaku glasinu o njihovoj kemiji Bradov PR tim sanirao je poslavši ga na crveni tepih s Jennifer. U siječnju 2005. godine stigle su i paparazzi fotke bračnog para nastale na karipskoj plaži, a nakon njih uslijedila je šoubiznis "bomba".

Njihova šetnja plažom nije bila romantična. Bio je to trenutak u kojem su donijeli konačnu odluku o budućnosti svog braka i samo dan nakon što su fotografije njihova poljupca na plaži obišle svijet - objavili su da se razvode.

Potvrdu da je povod razvodu druga žena nismo dugo čekali. Brad se ubrzo opet našao na plaži usred šetnje, ovaj put s Angelinom i njezinim sinčićem Maddoxom.

U lipnju 2005. otputovao je s Angelinom u Etiopiju, gdje je glumica posvojila djevojčicu Zaharu. Točno godinu dana nakon objave vijesti o razvodu par je objavio da očekuje svoje prvo biološko dijete, a Brad je službeno započeo proces usvajanja Angelininih mališana. I ptice na grani znaju da je u međuvremenu "puklo" i između Brada i Angie pa na to ne treba podsjećati.

Nema veze što se u međuvremenu i ona zaljubljivala – njezino srce zauvijek je Bradovo. Mi znamo bolje od nje. Angelina je rospija i bilo je pitanje vremena kad će se riješiti Brada, a naša najdraža patnica sada napokon ima šansu vratiti bivšeg tamo gdje mu je mjesto

Ako se pitate čemu ovaj detaljni opis zbivanja u čuvenom ljubavnom trokutu, isprovocirale su ga reakcije na nove fotografije Brada i Jennifer zbog kojih je svijet upao u kolektivno ludilo. Bivši supružnici susreli su se na dodjeli nagrada SAG, pristojno se pozdravili i otišli svatko svojim putem, a internet pregorio od želje da se vrate jedno drugome.

Zašto, pobogu?

Posljednjih 15 godina Jennifer nosi stigmu patnice koja, jadna, ne zna kud bi sama sa sobom od tuge jer ju je muž ostavio zbog druge žene. Nema veze što se u međuvremenu i ona zaljubljivala – njezino srce zauvijek je Bradovo. Mi znamo bolje od nje. Angelina je "rospija" i bilo je pitanje vremena kad će se riješiti Brada, a naša najdraža patnica sada napokon ima šansu vratiti bivšeg tamo gdje mu je mjesto.

Ljudi, saberimo se. Zaželimo Jennifer boljeg partnera od budale koja ju je ponizila.

I ne, nije ju ponizio time što se zaljubio u drugu. Dogodi se.

Ponizio ju je svojim ponašanjem nakon razvoda.

RAT INTERVJUA

Stavite se u situaciju u kojoj samo nekoliko mjeseci nakon kraha braka gledate bivšeg kako se s novom partnericom igra obitelji u editorijalu od 60 stranica prigodno nazvanim Domestic Bliss.

Kao da to nije bilo dovoljno, Angie odlučuje svima objasniti kako se točno spetljala s Bradom pa Vogueu ispovijeda detalje o tome koliko joj je zabavno bilo na snimanju Gospodina i gospođe Smith.

Nakon nekoliko mjeseci shvatila sam: 'Bože, ne mogu dočekati da odem natrag na posao.' Bez obzira na to je li se radilo o pucanju, svađi oko scene, satu plesa ili vratolomijama - u svemu što smo morali raditi zajedno našli smo puno veselja. Jednostavno smo nekako postali par, ispričala je Angelina i stala na žulj Jennifer, koja ju je prvom prilikom opomenula zbog indiskretnosti.

Neke stvari koje su objavljene u medijima datiraju iz vremena u kojem nisam ni bila svjesna što se događa. Nije bilo primjereno raspravljati o tim detaljima. One stvari o tome kako nije mogla dočekati da ode na posao? To nije bilo kul, pristojno je komentirala Jennifer u svom intervjuu za Vanity Fair te dodala kako je Bradu očito falio čip za osjetljivost kada je snimio spomenuti (ne)slavni editorijal s Angelinom.

I taman kad smo pomislili da je došao kraj nesmotrenim izjavama, Brad je"zakucao" svojim intervjuom za Parade.

Zadovoljan sam jer sam donio prave odluke, pronašao ženu koju volim i izgradio obitelj koju volim. Jedna od najboljih i najpametnijih stvari koje sam ikad napravio jest to što sam svojoj djeci dao Angie kao majku. Ona je tako dobra mama. Toliko sam sretan što je imam, rekao je naš vrli zavodnik, a onda bivšu ženu usput odlučio podsjetiti na to koliko mu je loše bilo u braku s njom.

Bilo mi je zlo od samog sebe, od sjedenja na kauču s jointom u ruci, skrivanja. Počeo sam se osjećati jadno. Postalo mi je jasno da sam u potrazi za filmovima o zanimljivom životu, ali sam ne živim zanimljiv život. Mislim da je to imalo veze s mojim brakom. Pokušao sam se praviti da je moj brak nešto što nije bio, zaključio je.

Pametnom dosta.

Brad je "uzbudljivom" Angelinom zamijenio "dosadnu" Jennifer koja nije bila dovoljno dobra da postane majka njegove djece, priznao nam da je bio nesretan s njom, ali svijet i dalje uporno sanja o njihovu pomirenju.

OK, on je lijep. On je totalni šmeker. On i dalje, na pragu 60-ih, uzrokuje eksplozije jajnika. Ali sve to ne može ublažiti činjenicu da se prema bivšoj ženi pred cijelim svijetom ponio kao totalni kreten.

Zato, umjesto Brada, zaželimo Jennifer frajera koji će je držati kao kap vode na dlanu. Muškarca koji svoje komplekse neće liječiti preko njezinih leđa. Nekoga kome će biti najzabavnije stvorenje na svijetu. Novu ljubav koja će nadmašiti sve stare.

Jer bivši su uvijek bivši s razlogom.

Slika nije dostupna Jennifer Aniston: Urnebesan trik zbog kojeg se satenska haljina nije zgužvala

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju