Ljeto je vrijeme koje mnogi iskoriste za putovanja, a za uživanje na najčarobnijim lokacijama ne trebate prelaziti granicu. Hrvatska je prepuna čarobnih mjesta koja svojom ljepotom oduzimaju dah - a i na fotografijama izgledaju odlično.

 

U vremenima kada je sadržaj na društvenim mrežama mnogima bitan dio života nije loše upoznati se s takvim mjestima. Naravno, dobra fotografija bit će tek mali dio onoga što ćete dobiti odlaskom na jednu od deset fotogeničnih lokacija koje donosimo u nastavku.

1. Stepenice na Lošinju

Možda i najfotografiranije stepenice u Hrvatskoj nalaze se u uvali Čikat na Lošinju, a svojom ljepotom, kojoj sigurno pridonosi činjenica da vode direktno u more, oduzimaju dah svakome tko se zatekne u njihovoj blizini.

2. Ljuljačka na otočiću Vela Stupe

Još jedan detalj s hrvatske obale koji u ljetnih mjesecima preplavi društvene mreže jest ljuljačka na otočiću Vela Stupe smještenom u korčulanskom arhipelagu. Dio je Moro beach cluba, komadića raja kraj već spomenute Korčule koji je hit-destinacija svako ljeto.

3. Kamen u Brelima

Plaža Punta rata smještena je u Brelima i jako je popularna na društvenim mrežama. Detalj koji fascinira je kamen poznat i kao Šakan ili kamen Brela. Radi se o stijeni obrasloj borovima uz koju ćete se sigurno fotografirati ako vas put nanese na Makarsku rivijeru.

4. "Bali" ljuljačka na rtu Kamenjak

Na ovom popisu našlo se mjesta za još jednu ljuljačku, i to jednu golemu smještenu u šumi na rtu Kamenjak.

Rt Kamenjak nalazi se svega desetak kilometara od Pule, dugo je bio skriveni biser Istre i omiljeno mjesto lokalaca, ali posljednjih je godina jako popularan i među turistima.

5. Kutak u Ulici Vladimira Švalbe u Rovinju

Ne morate vidjeti niti jedan ovakav popis kako biste u Rovinju završili u Ulici Vladimira Švalbe i skrivenom kutku ukrašenom cvijećem, ukrasnim jastučićima, šarmantnim namještajem, svilenim haljinama i šalovima...

Slika nije dostupna Skriveni kutak u Rovinju koji je postao međunarodni hit

Kutak koji se nalazi uz butik Atelier Charm postao je hit među turistima iz cijelog svijeta.

6. Otok Lokrum

Mali nenaseljeni otok destinacija je koju morate posjetiti ako vas put nanese u Dubrovnik.

Od dubrovačke obale udaljen je tek 600 metara, a ako volite sunce, lijepe plaže i tirkizno more te miris borove šume, onda je Lokrum lokacija na kojoj ćete uslikati najdivnije uspomene.

Slika nije dostupna Najljepši ulazak u more: Fotogenične stepenice zbog kojih se putuje na Lošinj

Te uspomene neka budu jedino što ćete odnijeti s otočića. Naime, Dubrovčani savjetuju da se s otoka ne uzima ništa jer sve što se uzme novom će vlasniku donijeti nesreću.

7. Kameni bazen dubrovačkog hotela Excelsior

Kultni hotel Excelsior smješten je u neposrednoj blizini stare gradske jezgre Dubrovnika, a posebnim ga čine pogled na more, nenametljiva elegancija i mediteranski šarm. A tu je i kameni bazen koji je dio kamene plaže te se u njega ulijeva more. S jedne strane bazen je okružen stijenama, s druge morem, a sve to skupa čini ga čarobnim prizorom stvorenim za fotografiranje.

8. Kotli

U unutrašnjosti Istre, blizu Huma, smješteni su Kotli, napušteno selo koje oduzima dah svojom ljepotom.

Kotli su napušteni više od 40 godina i idealna su lokacija ako želite uživati u miru i čarobnim prizorima te lokacijama koje su savršena pozadina svake fotografije.

9. Zmajevo oko na Dugom otoku

U blizini uvale Brbinjšćica na Dugom otoku nalazi se savršena lokacija za snimanje najljepših fotografija. Naravno, te su fotografije tek popratni sadržaj, a na licu mjesta vi ćete uživati u Zmajevu oku, prirodnom fenomenu koji je nastao trošenjem vapnenca.

10. Izvor Cetine

Popis fotogeničnih lokacija završavamo izvorom rijeke Cetine. Modro oko Cetine duboka je rupa iz koje izvire najbistrija, najhladnija i najčišća voda, koja zatim kreće na put prema veličanstvenom kanjonu u Omišu. Radi se o prizoru koji vrijedi vidjeti barem jednom u životu i lokaciji s koje ćete ponijeti najljepšu fotouspomenu.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju