Londonski hotel Berkeley doslovno je shvatio tvrdnju da je hrana jedna vrsta umjetnosti i spojio umjetnost s piste u umjetnošću na tanjuru. Obično su im inspiracija najnovije kreacije poznatih dizajnera koje tako dobro izgledaju u obliku kolačića.

Prêt-a-Portea ultimativna je mješavina mode i popodnevnog čaja, a na njihovim smo desertnim tanjurima već imali priliku vidjeti kreacije Dolce & Gabbane, Moschina, Jimmy Chooa i mnogih drugih luksuznih modnih kuća.

Ovogodišnje izdanje slavilo je kreacije slavnih dizajnera – od od Kenza do Moschina pa smo na kolačićima ove sezone mogli vidjeti odvažne, šarene i nadasve neobične kombinacije (okusa).

Glavna zvijezda ovogodišnje ponude londonskog hotela jest viralna haljina s motivom anturija, biljke poznate i kao flamingov cvijet, koju je predstavio brend Loewe. Kolačić inspiriran ovom haljinom sadrži karamelu i čokoladni mousse, a izgleda zaista primamljivo.

Loewe kolačić Kolačić inspririran kreacijom brenda Loewe (Foto: Profimedia/Berkeley)

Slastičarski tim odao je počast i velikoj Vivienne Westwood tako što su izradili njezin portret, s legendarnom crvenom kosom.

Izrazito simpatičan bio je kolačić u plavoj i bijeloj boji koji je oponašao prugastu kombinaciju luksuznog modnog brenda iz Australije, Zimmermanna. Taj se kolačić sastoji od spužvasog biskvita, punjenja od borovnice i otopljene čokolade u koju su umočili savršeno oblikovanu nogu.

Zimmermann kolačić Kolačić inspiriran haljinom brenda Zimmermann (Foto: Profimedia/Berkeley)

Gdje je ekscentričnost, ondje mora biti i Moschino. Ove je godine Berkeley odao počast i ovom brendu oponašajući njihovu legendarnu kolekciju s napuhancima koja je najavila ljeto 2023.

Moschino kolačić Kolačić inspriiran kreacijom brenda Moschino (Foto: Profimedia/Berkeley)

Slastičari su se posebno potrudili kako bi vjerno prikazali kreaciju s flamingom i kolutima za spašavanje, a taj je kolačić sastavljen od ukusnog biskvita te središta od banane i marakuje.

U galeriji na početku teksta pogledajte još slatkih kreacija londonskog hotela Berkeley.

Thom Browne kolačić Kolačić inspiriran kreacijom Thoma Brownea (Foto: Profimedia/Berkeley)

Moschino torba u obliku sladolednog kupa toliko je luckasta da je genijalna Moschino Ljeto 2022 Moschino Ljeto 2022 Moschino Ljeto 2022 +5 Moschino Ljeto 2022

 

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju