Jedna od bojazni roditelja je svakako koliko je zdrava prehrana djeteta i jede li dovoljno.

 

Posebno kada hranu koja je nekad bila omiljena sada odbija.

Djeca u svom stalnom razvoju, kako fizičkom, tako i kognitivnom, prolaze kroz različite faze. To se može vidjeti u prehrani. Jede li dijete dovoljno, je li prehrana uravnotežena, nedostaje li mu možda vitamina, minerala i vlakana? Problem nastaje kada roditelji vide da dijete odbija ponuđene obroke i sve se više smanjuje popis namirnica koje želi jesti.

Kako reagirati u tom slučaju?

Liječnik bi bez daljnjega trebao preventivno pregledati dijete i isključiti eventualne bolesti. U slučaju da nije riječ o bolesti, promjena prehrambenih navika dug je i zahtjevan proces. Za početak djetetu treba ograničiti bilo kakve grickalice i namirnice bogate šećerom te brzu hranu. Kuhani obroci, zajednički objedi, šarena i privlačna hrana svakako su dobar put. Nadalje, pomoć možete potražiti i u dodacima prehrani za poboljšanje apetita koji svojim prirodnim sastojcima vraćaju tek.

PR PR

Sastojci za poboljšanje apetita

Za poboljšanje apetita najčešće se koriste ekstrakti biljaka s takozvanim gorkim tvarima. Dva najpoznatija biljna ekstrakta, s dugom tradicijom korištenja, su korijen maslačka i islandski lišaj. U ljekarnama se može pronaći hrvatski proizvod koji sadrži oba sastojka i kod kojeg je odobreno korištenje zdravstvene tvrdnje da ekstrakt maslačka pomaže poboljšanju teka.

Nadalje, od posebne važnosti za zdrav i učinkovit metabolizam, pogotovo kod djece, je dovoljan unos esencijalnih vitamina i minerala. Cink i vitamini B skupine doprinose normalnom metabolizmu hranjivih tvari te njihov nedostatak može utjecati na smanjeni apetit.

A-petit® za dobar tek!

A-petit® je tekući dodatak prehrani koji sadrži ekstrakte korijena maslačka i islandskog lišaja, važan mineral cink te vitamine B skupine. Bez obzira na ekstrakte gorkih biljaka, pripravak je odličnog okusa slatke naranče koji djeca vole! Preporuča se uzimati dva puta dnevno prije obroka. A-petit® je proizvod uravnoteženog i optimalnog sastava, kako za djecu već od 3 godine tako i za odrasle i dio je hrvatske linije dodataka prehrani Pharmoval. Prodaje se u ljekarnama i specijaliziranim prodavaonicama ili ga možete naručiti na drogerija.hr.

Za dodatne informacije posjetite službene stranice www.pharmoval.hr
 

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju