Kvaliteta zanatske izrade francuskih predmeta u kombinaciji s pariškim šikom oduvijek su bili temelji dizajna modne kuće Louis Vuitton. Ne čudi stoga što je ovaj luksuzni brend u suradnji s pariškim majstorima iz Maison Tamboitea izbacio na tržište limitiranu seriju brendiranih bicikala.

Bicikli su simbol francuskog majstorstva i pariškog šika, pojasnili su u predstavništvu Louisa Vuittona, te ponudili zainteresiranim trendsetericama dvije varijante bicikla – specijalke s ravnom šipkom te cestovni model s ugrađenom košarom na prednjem dijelu.

Louis Vuitton bicikl je prekriven je prepoznatljivim LV monogramom. Svaki se komad bicikla ručno izrađuje te sklapa u Parizu u radionici kultne tvrtke Maison Tamboite u kojoj se metalni ljubimci na dva kotača proizvode već više od 100 godina.

Louis Vuitton bicikl karakterizira stabilni i pomno izgrađeni okvir, udobno kožnato sjedalo te unikatne police za odlaganje prtljage. Dostupan je u ograničenoj seriji te pet različitih boa – jarko žutoj, crvenoj, plavoj, smeđoj i crnoj.

Slika nije dostupna Diorov "makeover" kultne Vespe: Redizajnirani model za vožnju s daškom visoke mode

Cijena? Prava „sitnica“ od 28.900 do 33.000 američkih dolara, odnosno od oko 183.000 do 209.000 kuna koju si mogu priuštiti samo oni najdubljih džepova.

Da bi dodatno promovirali novu limitiranu kolekciju Louis Vuitton bicikala napravljen je video u režiji Paula Herrmanna koji odaje počast glavnom gradu Francuske, a koji pokazuje da je Pariz uistinu najlakše i najljepše razgledati na dva kotača.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju