Nakon pobjede Hrvatske u polufinalu Svjetskog nogometnog prvenstva, francuska modna kuća Louis Vuitton zaželjela je sreću našoj reprezentaciju u finalu natjecanja.

Galerija FIFA-in trofej u kovčegu modne kuće Louis Vuitton FIFA-in trofej i kovčeg modne kuće Louis Vuitton Frank Leboeuf i Natalia Vodianova na predstavljanju kovčega u svibnju +2 Louis Vuitton, 3750 dolara Hrvatska gori! Pobjeda putuje u Louisu Vuittonu. Želimo sreću Hrvatskoj, finalistici Svjetskog prvenstva, napisali su na svom službenom Twitter profilu uz fotografiju FIFA-inog trofeja koji sutra stiže na moskovski stadion Lužnjiki u prekrasnom kovčegu ove modne kuće.

Ovo je treći put da Louis Vuitton izrađuje kovčeg u kojem će pobjednici SP-a primiti najpoželjniji trofej na svijetu visok 36 centimetara i napravljen od 6 kilograma 18-karatnog svijeta. Kovčeg s ugraviranim prepoznatljivim logom na rubovima je zaštićen kožom, a brava i kopče napravljene su od snažnog metala rutenijuma.

Vatreni trofej ipak neće sa sobom nositi kući ako sutra pobjede jer on nakon finala odlazi natrag u FIFA-in muzej, a prvaci u trajno vlasništvo dobivaju repliku.

Originalni trofej sutra će na stadion iznijeti bivši njemački nogometaš Philipp Lahm i slavna ruska manekenka Natalia Vodianova. Upravo je ona 17. svibnja predstavila Vuittonov kovčeg na ceremoniji održanoj u pariškom atelijeru modne kuće koja je ove godine lansirala i posebnu kolekciju posvećenu Svjetskom prvenstvu.
Frank Leboeuf i Natalia Vodianova na predstavljanju kovčega u svibnju Frank Leboeuf i Natalia Vodianova na predstavljanju kovčega u svibnju (Foto: AFP)
Ruksak, putna torba i novčanik iz kolekcije dolaze u tri različite kombinacije boja, a sva tri proizvoda vizualno asociraju na nogometnu loptu.
Louis Vuitton, 3750 dolara Louis Vuitton, 3750 dolara (Foto: Louis Vuitton)
 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju