Tko može odoljeti slasnoj, osvježavajućoj lubenici kada vani postane vruće! Mnogima najdraže voće volimo i zato što hidratizira organizam, a kad god vam je potrebna niskokalorična okrepa, najbolje što možete napraviti jest posegnuti za lubenicom koju ste rashladili u hladnjaku.

Galerija

Lubenica nas privlači i svojim izgledom i sočnom crvenom bojom, a kriške lubenice jednostavno nas mame da ih zagrizemo. Zbog toga lubenica s pravom nosi epitet kraljice ljeta, niti jedno voće ne asocira na neko godišnje doba tako glasno kao što to lubenica čini s ljetom.

Stvari s motivom lubenice iz trgovina - 4
Emmezeta, 39,99 kn (Foto: Internetska stranica trgovine)

Lubenica ima visok postotak vode, zbog čega ima diuretičko djelovanje, ima i skromnu kalorijsku vrijednost od svega 20 kalorija na 100 grama te obiluje vitaminima A, C i B6 i mineralom kalijem. Zbog svega toga lubenica itekako "zaslužuje" biti toliko voljeno voće, a njezinim ljubiteljima mogle bi se svidjeti i stvarčice s motivom lubenice koje smo pronašli u trgovinama.

Naušnice ili špangice u obliku kriški lubenice bit će savršen modni dodatak za ljeto, pronašli smo i laganu pidžamu s malim lubenicama, a tu su i okrugli jastučić, kozmetička torbica i majica. Predlažemo vam i kofer u živahnoj boji lubenice s kojim će ljetna putovanja biti još ljepša i uzbudljivija, kao i preslatki, ručno oslikani platneni ceker, rad Udruge Ždralice Daruvar.

Udruga Ždralice Daruvar, 45 kn
Udruga Ždralice Daruvar, 45 kn (Foto: Udruga Ždralice Daruvar)

Stvari s motivom lubenice iz trgovina - 5
BP. (Nordstrom), 327,53 kn (Foto: Internetska stranica trgovine)