Stara izreka kaže da je ljepota u oku promatrača, a isto se može reći i za privlačnost. Kada je u pitanju izgled, teško je generalizirati jer svi imamo različit ukus i potpuno drukčije stvari izazvat će u nama osjećaj žudnje prema drugoj osobi.

Galerija Dua Lipa (23 godine) Gal Gadot (33 godine) Charlize Theron (43 godine) +3 Elizabeth Hurley (53 godine)

Međutim, mnogi istraživači odlučili su se pozabaviti temom privlačnosti i ustanoviti u kojim su to godinama života žene i muškarci najprivlačniji.

Sasvim očekivano, situacija je drugačija ovisno o spolu. Prema istraživanju Elizabeth Bruch, profesorice sociologije na Sveučilištu u Michiganu, muškarci su u očima žena u prosjeku najprivlačniji oko 50. godine života. Točnije, razdoblje njihove najveće privlačnosti počinje s 40. godinom života i vrhunac doživljava u 50. godini.

Monica Bellucci i Vincent Cassel Slavne ljepotice i "zvijeri": 10 dokaza da žene nije briga za izgled muškaraca

Melanie Griffith Sedam slavnih žena koje su bile ljepše prije plastičnih operacija

S druge strane, njezino istraživanje pokazalo je da (prema mišljenju muškaraca) razdoblje najveće ženske privlačnosti počinje nakon 18. godine života i s godinama samo  pada.

Podaci iz jedne druge studije potvrdili su da muškarci većinom privlačnost poistovjećuju s mladošću i smatraju da su pripadnice ljepšeg spola u prosjeku najprivlačnije u 23. godini života.

U galeriji pogledajte fotografije poznatih dama koje dokazuju da žene izgledaju sjajno u svim životnim razdobljima, što god muškarci mislili o tome.

Iman Abdujmajid (63 godine) Iman Abdulmajid (63 godine) (Foto: AFP)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju