Nije da nam ikada treba izgovor za nošenje lijepih haljina, ali posebne prigode stvorene su za to da iz ormara izvučemo neku efektnu ljepoticu koju baš ne možemo nositi svaki dan.

Galerija Franka Batelić Franka Batelić u haljini brenda eNVy Room Franka Batelić u Vodicama na festivalu domaće glazbe - 3 +3 Franka Batelić u haljini brenda eNVy Room

Tako je i Franka Batelić za proslavu 80. rođendana svoje bake koja se održala u Istri odabrala predivnu haljinu maksi kroja.

Lepršavi model u crnoj boji s otvorenim leđima savršeno pristaje lijepoj Franki koja je svoje modno izdanje nadopunila s narukvicama i sunčanim naočalama koje su tijekom ljeta nezaobilazan dodatak.

Ovo možda nije bila klasična mala crna haljina, ali i u ovoj maksi varijanti ona je i dalje svevremenska te nikad neće izaći iz mode.

Bez obzira na popularnost trendovskih jarkih nijansi i efektnih uzoraka, obična crna haljina uvijek je must have, neovisno o kroju.

Koncept male crne haljine, svestrane i prilagodljive, osmislila je cijenjena dizajnerica Coco Chanel. Legendarna Coco željela je stvoriti haljinu koja će se moći nositi na bezbroj načina.

Kada je prvi put predstavljena 1926. godine, magazin Vogue pisao je da će crna haljina ubrzo postati vrsta uniforme za sve žene. Tadašnji modni urednici bili su u pravu. Nije dugo trebalo da žene prihvate ideju praktične haljine koja se može nositi u svim situacijama i tako je rođen model za sva vremena.

Gotovo stoljeće kasnije crna haljina jednostavno nema konkurenciju te se lako prilagođava svačijem stilu i ukusu.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju