Megan Harris i njezina 13-godišnja kći Lexi otišle su u kupovinu kako bi kupile haljinu za nadolazeći školski ples. Dobro su se zabavljale sve dok im jedna prodavačica nije pokvarila dan s neprimjerenim komentarima na račun Lexinog izgleda

Iskustvo kupovine haljine za školski ples trebalo bi biti zabavno. Međutim, Megan Harris i njezina 13-godišnja kći Lexi otišle su iz jednog dućana s gorkim okusom u ustima. Naime, kada je prodavačica u dućanu vidjela Lexi u jednoj haljini koju je isprobavala, dobacila joj ne prilično neprimjerene komentare koju su jako razljutili njezinu majku.

Kada je prodavačica u dućanu vidjela Lexi u jednoj haljini koju je isprobavala, dobacila joj ne prilično neprimjerene komentare koju su jako razljutili njezinu majku.

Ne želim uopće ponavljati sve što rekla mojoj kćeri. Nazvala ju je debelom i rekla joj da mora nositi Spanxice, ispričala je Megan. Tajice brenda Spanx služe za oblikovanje figure i njima čak i slavne zvijezde na crvenim tepisima 'peglaju' šlaufiće ispod svojih haljina.

Lexi joj je dala dopuštenje da njezinu fotografiju i priču o incidentu objavi na Facebooku i taj status do sada je skupio više od 400 tisuća lajkova i brojne komentare drugih majki.

Bravo Megan! Vidjela sam fotografiju i pomislila kako joj dobro stoji ta haljina. Onda sam vidjela post. Bijesna sam! Ta prodavačica je neuka. Malena izgleda sjajno u haljini i ništa joj ne fali, samo je jedan u nizu komentara.

U nastavku pročitajte poruku mame lavice.

Draga prodavačice,

ovo je moja kći tinejdžerica koja je željela isprobati haljine za nadolazeći ples. Pronašla samo ovu haljinu i zamolila je da je proba… Rekla sam joj da izgleda jako odraslo u njoj, a ona se nasmijala i rekla da izgleda staro u njoj, ali svejedno će mi dopustit da je fotografiram. Nakon toga te vi ušli u garderobu i rekli mojoj kćerki da mora nositi Spanxice ako želi tu haljinu.

Moja kći pliva, trči, pleše i vježba jogu. Ona je fit. Ona je lijepa. Ne trebate joj vi da biste joj govorili da nije savršena.

Rekla sam vam da njoj to ne treba, ali vi ste se nastavili svađati sa mnom. Nakon toga smo otišle. Žao mi je što vam nisam rekla koliko mladih djevojaka pati zbog niskog samopouzdanja, reći da im fali nešto kako bi bile savršene može nanijeti veliku štetu.

Djevojke svih godina, oblika i veličina su savršene… Ako se dobro osjećaju u haljini, samo je to važno. Moja kći pliva, trči, pleše i vježba jogu. Ona je fit. Ona je lijepa. Ne trebate joj vi da biste joj govorili da nije savršena. Nadam se da će ljudi podijeliti ovaj status i da će on doći do vas kako nikada više ne biste ovakvo nešto rekli mladoj djevojci.

Kritike na račun izgleda i svoje 'debljine' nedavno je doživjela i Gigi Hadid, trenutno najpopularniji supermodel na svijetu, koja je zapravo pravi primjer zdrave tjelesne težine na modnim pistama. Njezin odgovor kritičarima također je izazvao ovacije.

Dear sales lady at Dillard's Towne East Mall, This is my teenage daughter who wanted to try on dresses for an upcoming...

Posted by Megan Naramore Harris on Wednesday, January 20, 2016

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju